Toyota Open Labs povezuje inovativne start-ap programe s globalnim mogućnostima za održivu budućnost

Toyota Open Labs je nova, inovativna platforma za inovacije, osmišljena da podrži otvorene start-ap inicijative s ambicijama što bržeg razvoja i doprinosa održivoj budućnosti

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs


- Prvi korak je otvoreni poziv start-ap firmama spremnim da komercijalizuju svoje ideje u oblastima energije, kružne ekonomije, neutralnosti ugljenika, pametnih zajednica i mobilnosti za sve
- Platforma omogućava start-ap firmama pristup globalnom znanju i tržištu

 


Brisel – Toyota Motor Europe je pokrenula Toyota Open Labs, novu otvorenu platformu za inovacije koja povezuje start-ap firme s poslovnim jedinicama velikog Toyotinog eko sistema kako bi kompanija proširila polje inovacija i povela tržište ka sledećoj fazi mobilnosti. Ovaj program će takođe ubrzati Toyotinu transformaciju u kompaniju za mobilnost, produbljujući stručna znanja u oblasti energetike, kružne ekonomije, tehnologije neutralnosti ugljenika, pametnih zajednica i mobilnosti za sve.

Toyota Open Labs se otvara pozivom za start-apove koji rade u pet ključnih kategorija:

●Energija: Tehnologije i sistemi za olakšavanje prenosa energije, ekonomičnosti vodonika, usklađivanje mreže, upravljanje energijom, pametnog punjenja i prenosa energije od mreže do vozila.
●Kružna ekonomija: Tehnologije i sistemi koji omogućavaju preradu, reciklažu i ponovnu upotrebu vozila i baterija.
●Neutralnost ugljenika: Tehnologije i sistemi koji pomažu kompanijama i društvu da smanje emisije ugljenika, uz digitalizaciju kako bi se omogućila jasna procena životnog veka proizvoda.
●Pametne zajednice: Novi poslovni modeli i rešenja za razvoj i podršku pametnih zajednica kroz deljenje vozila, pretplate i čvorišta za mobilnost.
●Mobilnost za sve: Rešenja prihvatljivih vrednosti za prevazilaženje barijera mobilnosti, jačanje sistema mobilnosti i mobilizaciju zajednica s niskim sadržajem ugljenika, odgovarajući tako na potrebe društva koje generacijski stari, i osmišljavajući univerzalni dizajn za sve korisnike.

Partneri Toyote Open Labs uključuju Toyota Tsusho Europe, ogranak za trgovinu i lanac snabdevanja Toyota grupe, KINTO Evropa, brend mobilnosti Toyote grupe, Woven Capital, Toyotin fond za ulaganja, i Toyota Mobility Foundation, Toyotinu neprofitnu fondaciju.

Start-ap projekti odabrani tokom otvorenog poziva imaće priliku da angažuju raznoliku mrežu savetnika i mentora, otvore nove puteve rasta, unaprede svoju poslovnu strategiju i mogućnosti za ulaganja, unaprede svoje proizvode na osnovu informacija i izgrade saradnju koja će doprineti ostvarivanju globalnog uticaja.

Učesnici će takođe imati mogućnost da potvrde svoj koncept u saradnji s Toyotom, istraže puteve za izlazak na tržište i udruže se s Toyotinim eko sistemom. Svaki učesnik će dobiti razvojnu podršku i priliku da predstavi svoju tehnologiju na „Demo danu“ tokom Paraolimpijskih igara u Parizu 2024. godine.

„Ako ste start-ap firma i fokusirani ste na rešavanje budućih izazova održivosti i mobilnosti, Toyota Open Labs je pravo mesto za vas. Toyota razvija sisteme mobilnosti koji će na održiv način ponovo osmisliti način na koji živimo, radimo i igramo na globalnom nivou. Toyota Open Labs predstavlja jedinstvenu priliku za pretvaranje smelih start-ap vizija u stvarnost kroz jedinstvenu podršku našeg eko sistema inovacija”, ističe Kajli Himenez, viši potpredsednik za kadrove, tehnologiju i korporativne poslove u kompaniji Toyota Motor Europe.

„Rešavanje izazova mobilnosti i održivosti su kritična pitanja koja zaslužuju da budu na najvećim svetskim pozornicama. Vitalni evropski eko sistem inovacija u svim ovim oblastima predstavlja ogroman potencijal, i mi smo uzbuđeni što ćemo u partnerstvu sa start-ap grupama pomoći da njihove uzbudljive poduhvate u ranoj fazi pretvore u prilagođena rešenja”, navodi Džordž Kelerman, potpredsednik za investicije i akvizicije kompanije Woven by Toyota i generalni direktor Woven Capitala.

„Misija koju ima KINTO da ubrza Toyotinu tranziciju, kako bi postala kompanija za mobilnost ne može se ostvariti bez doprinosa spoljnih partnera, u skladu s planovima i strategijom prilagođavanja. Potpuno nova platforma Toyota Open Labs je savršeno mesto za start-apove da se angažuju s nama u ovom suštinskom zaokretu”, kaže Migel Fonseka, izvršni direktor KINTO Europe.

„Sledeći korporativnu filozofiju grupe Toyota Tsusho – živimo i napredujemo zajedno s ljudima, društvom i planetom – cilj nam je da „Budemo onaj PRAVI“. U našem okruženju koje se brzo menja, gde održivost i kružnost oličavaju novu normalnost, snažno podržavamo inicijative kao što je Toyota Open Labs, čime želimo da donesemo nove ideje, snage i zamah za negovanje jedinstvenosti naše grupe”, objašnjava Loran Galoa, šef poslovnog razvoja u kompaniji Toyota Tsusho Europe.

„Toyotina fondacija za mobilnost ima osnovnu viziju - „Stvoranje sve boljeg društva za mobilnost“, i sprovodi projekte zajedno s opštinama, neprofitnim organizacijama, lokalnim zajednicama, univerzitetima i inovatorima u Japanu, Evropi, Aziji, Americi i Africi. Da bismo ovu viziju podstakli, podržavamo start-apove inovativnim idejama koje nam pomažu da izgradimo inkluzivnu i održivu budućnost bez ugljenika. Toyotina Open Labs platforma je odličan način da se shvate nove ideje i buduće vizije mobilnosti koje predlažu start-apovi iz cele Evrope“, naglašava Monika Perez Lobo, direktor Toyotine evropske fondacije za mobilnost.

Za više informacija o platformi Toyota Open Labs i prijavu za program, posetite toyotaopenlabs.com .

Povezane teme: toyota, toyota open labs, start-ap
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»