Hyundai Motor osvojio nagrade GOOD DESIGN za SEVEN i konceptnu prikolicu Drone, te PnD i MobED Robotics

Pet nagrada GOOD DESIGN u kategorijama transporta i robotike prepoznaju izvrsnost Hyundai Motor dizajna u različitim rešenjima za mobilnost

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

•Različiti oblici mobilnosti odražavaju Hyundaijevu posvećenost dodavanju novih vrednosti svakodnevnom životu kupaca i transformaciji kompanije ka proizvodnji najšire palete proizvoda za pametnu mobilnost
13. januar 2023. – Hyundai Motor Company danas je objavila da su njeni koncepti SEVEN i prikolica Drone osvojili 2022 GOOD DESIGN Awards u kategoriji transporta, dok su Plug & Drive (PnD) Mobility, PnD L7 i Mobile Eccentric Droid (MobED) osvojili, svaki ponaosob, nagrade u kategoriji robotike.
„Hyundai Design nastoji da uspostavi čvrste veze između naših kupaca i naših rešenja za mobilnost”, rekao je SangYup Lee, izvršni potpredsednik i šef Hyundai globalnog dizajnerskog centra. „Nagrade prepoznaju da dodajemo više vrednosti svakodnevnom životu naših kupaca unutar i izvan automobilskog prostora. Naš dizajnerski tim iz snova i inženjeri ulažu strast i srce u te projekte kako bi naše snove približili stvarnosti.”
Nakon koncepta 45 u 2019. i koncepta Prophecy u 2020, koncept SEVEN je, kada je predstavljen 2021, otvorio novo poglavlje za potpuno električnu liniju brenda IONIQ. Takođe je savršen primer kako IONIQ, kao njegova unapređena realizacija u stvarnom svetu, transformiše SUV u inovativni životni prostor na točkovima, pokazujući da Hyundai daje prioritet vrednostima kupaca u odnosu na industrijske norme.
Koncept prikolica Drone je sistem za transport kontejnera sa pogonom na vodonik koji je sposoban da radi potpuno autonomno sa dvostrukom konfiguracijom rotirajuće osnove točkova, omogućavajući manevrisanje bez presedana zahvaljujući bočnom kretanju zasnovanom na konstrukciji koja je skoro slična vozu.
Hyundai Motor je prepoznat i po izvrsnosti dizajna na polju robotike, osvojivši tri nagrade u toj kategoriji.
Nove tehnologije, kao što su veštačka inteligencija (AI) i autonomna vožnja, brišu granice između automobila i robota. PnD (Plug & Drive) mobilnost razvijena je pod motom ‘Proširenje ljudskog dometa’ da bi se ostvarila vizija neograničene slobode mobilnosti. PnD robotski modul kombinuje inteligentno upravljanje, kočenje, električni pogon točkova i hardver vešanja koji se može povećati ili smanjiti za bilo koju svrhu, veličinu ili primenu.

PnD L7 takođe je revolucionarno rešenje za buduću mobilnost zasnovano na robotici. Izdvaja se od uobičajenih vozila po intuitivnijem upravljanju pomoću džojstika, te glatkijem, slobodnijem i efikasnijem iskustvu vožnje. PnD L7 zahteva minimalan prostor za kretanje i parkiranje, što ga čini pogodnim za korišćenje u gradovima. Osim toga, njegov dizajn je inspirisan prvim LRV (Lunar Roving Vehicle - Lunarno lutajuće vozilo), lunarnim roverom na četiri točka koji se koristi u američkim Apolo misijama. Baš kao što je LRV proširio obim ljudskog istraživanja, PnD L7 proširuje obim ljudske mobilnosti.
MobED je nova, kompaktna mobilna platforma koja se sastoji od četiri Drive & Lift (DnL) modula, gde su u istom sklopu objedinjeni sistemi za vožnju, upravljanje, kontrolu položaja i kočenje. Minimalistički MobED dizajn naglašava jedinstveni mehanizam. Tačkasto osvetljenje na celoj površini vozila daje informacije o stanju MobED i smeru vožnje.
Ovi nagrađivani proizvodi ponovo potvrđuju Hyundaijevu transformaciju od proizvođača automobila ka proizvodnji najšire palete proizvoda za pametnu mobilnost, u skladu sa vizijom kompanije Progress for Humanity (Napredak za čovečanstvo).
Proslavljajući svoju 72. godišnjicu, program GOOD DESIGN Awards jedno je od najdugovečnijih dizajnerskih takmičenja na svetu. Svake godine program bira listu superiornih dizajnerskih rešenja odabranih među najboljima, takvih da određuju nove pravce inovacija, te na svetskom tržištu pomeraju okvire za konkurentske proizvode. Za više informacija o nagradama GOOD DESIGN posetite zvaničnu web stranicu: https://www.good-designawards.com/

Povezane teme: Hyundai Motor, GOOD DESIGN, SEVEN
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»