Predstavljen novi Range Rover sport uz istorijski uspon na prelivniku brane

Novi SUV luksuznih performansi Range Rover Sport izbegao je opasan pad i prkosio vodenoj bujici kako bi stigao na svoju globalnu premijeru sa prvom u svetu demonstracijom dinamičkih sposobnosti

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

-Dramatičan nastup: Novi Range Rover Sport postavio je novu definiciju sportskog luksuza, dovršivši izazovni uspon na prelivniku brane od 193 m nasuprot bujice čiji je protok bio 750 tona u minuti
-Izazov prihvaćen: SUV luksuznih performansi prihvatio je izazov brane Karahnjukar posle osvajanja islandskog vulkanskog pejzaža, stenovitih uspona i poplavljenih tunela.
-Dinamička sposobnost: Kaskaderka – vozačica u filmovima o Džemsu Bondu Džesika Hokins preuzela je volan i prepustila se riziku strmog pada u podnožje prelivnika brane kako bi stigla do vrha u jedinstvenom prikazu dinamičkih sposobnosti
-Snaga električne energije: Potpuno električni pogon 2024. godine i Električni hibrid proširenog dometa sa 510 KS, ukupnim stvarnim dometom od 740 km i emisijama CO2 od 18 g/km1
-Uglađen i moćan: Šestocilindrični benzinski i dizel motori blagog hibrida 48 V Ingenium, plus novi V8 Twin Turbo V8 od 530 KS, pružaju uobičajene performanse Range Rover Sporta
-Revolucionarni pogon: Vazdušna suspenzija Dynamic sa vazdušnim oprugama promenljivog volumena – prvi u Range Roveru – i aktivnim amortizerima sa dva ventila pružaju novi nivo okretnosti, kontrole i staloženosti

10. maja 2022, Gejdon, UK – Novi Range Rover Sport predstavljen je na globalnoj premijeri sa istorijskim prvim u svetu usponom uz poplavljeni prelivnik brane na Islandu.

U toku istorijskog uspona Novi Range Rover Sport odoleva nagloj bujici vode koja teče niz rampu brane Karahnjukar – najveće te vrste na svetu – brzinom od 750 tona u minuti. Rizik od gubitka vučne sile značio bi poniranje niz opasan pad od 90 metara u podnožju prelivnika brane do dna doline ispod njega.
Treća generacija Land Roverovog luksuznog SUV-a visokih performansi je najpoželjnija, tehnološki najnaprednija i najsposobnija do sada, jer objedinjuje impozantnu prisutnost na putu sa instinktivnim odzivom u vožnji upotrebom najnaprednije kombinacije tehnologija šasije koje su ikada ugrađene u Land Rover.
Uspešan uspon na prelivnik brane prvi put je prikazan na ekskluzivnom događaju u Jaguar Land Roverovom Centru za kreaciju naprednih proizvoda u Gejdonu, UK. Službena vozačica – kaskaderka iz filmova o Džemsu Bondu Džesika Hokins bila je za upravljačem dok je Novi Range Rover Sport demonstrirao svoju snagu, vučnu silu, performanse i staloženost, dovršivši poslednji u nizu izazova za luksuzni Land Roverov SUV visokih performansi. Prethodna dostignuća uključuju rekordni uspon na vrh Pajks Pik, prvi zabeleženi prelazak pustinje Rub el Hali („Prazan prostor“) na Arapskom poluostrvu i prvi uspon uz 999 stepenica do Nebeskih vrata u Kini 2018. godine.

Nik Kolins, izvršni direktor za programe vozila, Jaguar Land Rover, izjavio je: “Land Roverova revolucionarna arhitektura MLA-Flex i najnoviji sistemi šasije objedinjeni su kako bi u Range Rover Sportu isporučili najviše nivoe dinamičnosti koje smo ikada videli. Kontrola integrisane šasije upravlja opsežnim paketom inovacija, i koordiniše sve: od najnovijeg sistema vazdušne suspenzije sa promenljivim volumenom do našeg elektronskog aktivnog upravljanja diferencijalom Dynamic Response Pro. Rezultat toga je najzanimljiviji i najuzbudljiviji Range Rover Sport ikada.”
Uspon prelivnikom brane bio je poslednja prepreka na putu od dna doline do vrha brane, a uključivao je i poplavljeno rečno korito, betonske tunele hidroelektrane i stenoviti zid same brane. Završna deonica prelivnika brane od 294 m uzdiže se pod uglom od 40 stepeni i uspinje se 193 m.

Baza Novog Range Rover Sporta je u naprednoj, fleksibilnoj Modularnoj uzdužnoj arhitekturi (MLA-Flex), koja pruža savršene osnove za njegovu vrhunsku dinamiku i jedinstvenu prefinjenost. Niz njegovih moćnih i efikasnih pogonskih sklopova uključuje dva šestocilindrična Električna Hibridna plug-ina proširenog dometa, koji pružaju domet potpuno električne vožnje do 113 km (70 milja) i emisije CO2 od samo 18 g/km1.
Novi V8 Twin Turbo od 530 KS pruža performanse sportskog automobila dok prelazi 0–100 km/h za samo 4,5 sekunde (0–60 mph za 4,3 sekunde) sa uključenim sistemom Dynamic Launch. Kupci takođe mogu da izaberu i neki od moćnih i efikasnih blagih hibrida sa benzinskim i dizel motorima Ingenium, dok će potpuno električni pogon biti dostupan 2024. godine, jer Land Rover nastavlja svoj put elektrifikacije.

Povezane teme: land rover, range rover, suv
Ovu vest nije moguće komentarisati.
Predstavljen potpuno novi BMW X2 i prvi ikada BMW iX2

Predstavljen potpuno novi BMW X2 i prvi ikada BMW iX2

Potpuno novi BMW X2 odlikuje atraktivni sportski dizajn uz inovativne digitalne opcije, a po prvi put...»