Počinje proizvodnja novog Nissana JUKE

Nissan započinje proizvodnju novog Jukea u fabrici u Sunderlandu, u koju je investirao 100 miliona funti.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Dizajniran, konstruisan i proizveden u fabrici u Velikoj Britaniji, novi JUKE je posebno razvijen kako bi ispunio zahteve evropskog tržišta. Fabrika u Sunderlandu ujedno je i jedina u kojoj se proizvodi druga generacija ovog kompaktnog crossovera.

 

Deset godina nakon što je originalni Juke izašao iz okvira B-segmenta, Nissan je predstavio novi JUKE. Uvođenjem nove tehnološke opreme i sistema za povezivanje, Nissan je ponovno podigao lestvicu u segmentu kompaktnih crossovera.

 

Novi JUKE je razvijen u saradnji Nissanovog dizajnerskog studija i timova za istraživanje i razvoj u Paddingtonu u Londonu i Cranfieldu u Bedfordshireu. Takođe, 70 % njegove proizvodnje namenjeno je evropskom tržištu, gde se i nalaze dve trećine njegovih dobavljača.

 

Prilikom obilaska fabrike u Sunderlandu u kojoj su u toku završne pripreme za proizvodnju, predsednik Nissana Evrope Gianluca de Ficchy izjavio je: „Novi JUKE predstavlja dodatnih 100 miliona funti ulaganja u našu fabriku u Sunderlandu , dizajniran, konstruisan i proizveden u Velikoj Birtaniji za evropske kupce. Pre 35 godina Nissan je odlučio otvoriti fabriku u Velikoj Britaniji za potrebe evropskog tržišta. Od tad je Sunderland proizveo deset miliona vozila i tako postao najveća fabrika automobila u istoriji Velike Britanije , a novi model Jukea najpovezaniji Nissanov automobil. Uzevši u obzir više od 35.0000 radnih mesta koje je Nissan osigurao u Velikoj Britaniji, želeo bih da zahvalim našim stručnim timovima u Paddingtonu, Cranfieldu i Sunderlandu kao i široj mreži dobavljača na trudu koji su uložili u stvaranje ovog pre svega novog modela.”

 

Opširnije pročitajte na portalu Nedeljnik.rs

Povezane teme: nissan, nissan juke, juke, novi model, automobil, auto industrija, Crossover
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»