Pogledajte kako će izgledati novi FIJATOV TERENAC koji će se proizvoditi u Srbiji!

Olivier Fransoa, globalni šef brenda Fijat, danas je potvrdio nedavno pisanje "Blica" da kompanija planira da terenac na bazi "fijata tipo" proizvodi u Kragujevcu. On je potvrdio rad na porodičnom krosoveru srednje veličine.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Ovaj model će se verovatno proizvoditi u srpskoj fabrici, zajedno sa obnovljenim Fiat 500L sa novim hibridnim motorom i potvrđenim benzinskim motorima Firefli, naveli su italijanski mediji, a proizvodnja bi mogla da počne već 2020. ili 2021. godine.

 

Novi model mogao bi brzo da uđe u proizvodnju budući da bi delio mehaničku platformu sa "tipom", pa ne bi bilo potrebno puno vremena za razvoj.

"Fijat" će uvođenjem terenca u takozvanom B segmentu ući na tržište koje je trenutno najživlje i gde se prodaje najviše vozila. Upravo zbog toga mnogi proizvođači u auto-industriji su već lansirali ili planiraju da uvedu SUV modele.

 

"Blic" je već najavljivao da je proizvodnja terenca u Kragujevcu jedan od mogućih planova. Razmatrano je da se u Šumadiji proizvodi manji terenac, uvećana varijanta "pande", međutim, zbog velike tražnje na tržištu SUV vozila, FCA će posegnuti za nešto većim modelom koji bi ušao u C segment i donosio i veću zaradu. Italijanski mediji čak navode da će ovaj "tipo SUV", koji bi mogao da ponese i potpuno drugo ime, imati i varijantu sa sedam sedišta.

Kako navode italijanski mediji, novi terenac bio bi baziran na "tipu SW", to jest karavan verziji.

 

Najbolja vest - cena

Prema tim navodima, "tipo SUV" bio bi 10 centimetara duži od postojećeg "fijatovog" terenca 500X, koji je dug 4,25 metara. Međutim, baš kao i njegov "blizanac" "tipo", imao bi pristupačnu cenu, nižu nego 500X, koji trenutno u Srbiji na akcijskoj ponudi košta od 15.000 evra, pa naviše. Uvođenjem ovog modela u proizvodnju, prema pisanju italijanskih medija, fabrika u Kragujevcu bi bila potpuno uposlena i bila bi sačuvana radna mesta.

 

Opširnije pročitajte na Blic.rs

Povezane teme: Fiat, suv, novi fiat, FCA, Srbija, Fiat 500L
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»