Pogledajte šta se krije iza VELIKIH bubrega Video

Bubrezi na točkovima. Ukratko, ovako bismo mogli da predstavimo redizajniranu šestu generaciju BMW serije 7. Nemački proizvođač se kroz dugačku i bogatu istoriju trudio da uvek ide ispred vremena i konkurencije, ali ovaj put je, čini se, legao na rudu.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Naime, “serija 7” je već duže vreme bestseler na kineskom tržištu i zato ne čudi što se BMW odlučio da kompletan prednji kraj luksuzne limuzine ukrasi sa dosta hroma i (pre)velikom maskom hladnjaka za dodatni sjaj koji ima prolaz kod vozača na istoku. Tradicionalni “bubrezi” su sada za 40 odsto veći nego na prethodnoj verziji, a preuzeti su sa velikog SUV modela BMW X7. Pri tome, laserska prednja svetla su sada izdužena i tanja, dok su povećani usisnici za vazduh.

Sve u svemu, Bavarci su se potrudili da urade mnogo više nego što klasičan redizajn podrazumeva, međutim, još nismo sigurni da je prednja maska kompatibilna sa ostatkom sportski elegantne karoserije. Jasno nam je da se trendovi menjaju i “sedmica” se kroz godinu-dve verovatno neće toliko isticati u moru slično dizajniranih automobila. Zadnja svetla su spojena neprekinutom LED trakom duž cele širine automobila. Enterijer je doživeo samo manje promene, kao što su novi upravljač i unapređeni infotejment sistem.

Donekle je izmenjana i ponuda motora, tako da popularni BMW 750i pokreće novi 4,4-litarski V8 benzinac sa 530 KS i 750 Nm maksimalnog obrtnog momenta, dok je ukupna snaga hibridnog 745e sada 394 KS. Samo na struju, hibrid može da pređe do 60 kilometara. Vrh ponude je i dalje “BMW 760Li xdrajv” sa V12 motorom koji raspolaže sa 585 konja i 850 Nm i koji do stotke ubrzava za 3,8 sekundi.

Što se Evrope tiče, vozače će najviše privlačiti verzije sa šestocilindričnim dizel motorom - 730d sa 265 KS i 740d sa 305 KS. Sve verzije redizajniranog BMW serije 7 dolaze sa adaptivnim ogibljenjem, dok je sistem upravljanja i na zadnjim točkovima deo dodatne opreme.

Povezane teme: BMW, BMW serija 7, Limuzina, BMW 750i xDrajv
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»