"Mercedes" najavio 15 novih modela - prvi je GLB koji stiže sa letom

“Mercedes” je potvrdio da će do 2021. godine predstaviti 15 potpuno novih ili redizajniranih modela među kojima je i prvi električni automobil “EQ”.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Jedan od brojnih rendera "mercedesa GLB"

Novitet među novitetima za 2019. bi trebalo da bude “mercedes GLB” koji će zvaničnu premijeru imati na leto. Novi član SUV porodice koristi MFA2 platformu, zajedno sa novom generacijom “A klase”, pri čemu u “Mercedesu” veruju da “GLB” ima potencijal da pomuti slavu “BMW X1”.

"Mercedes" je pri kraju sa testovima i premijera se očekuje na leto

Na osnovu špijunskih fotografija i rendera, može da se zaključi da će “mercedes GLB” krasiti klasičan “kutijasti” dizajn, blago naklonjen vozačima koji preferiraju modele sa “off road” izgledom. Naravno, večih dizajnerskih iskoraka u odnosu na aktuelne modele ne bi trebalo da bude, jer će “GLB” u stvari biti prostranija alternativa za “mercedes GLA”.

"Mercedes GLB" je prostranija alternativa elegantnijem modelu "GLA"

Što se evropskog tržišta tiče, akcenat će biti na 1,4-litarskim turbo benzinskim, odnosno na 1.5 turbo dizel agregatima, a najavljena je i sportska “GLB35” verzija sa više od 300 “konja”.

Enterijer je preuzet iz "A klase" i "B klase", sa velikim ekranima

Nedavno su se pojavile i prve špijunske fotografije enterijera “mercedesa GLB” na kojima se jasno vidi da kokpitom dominiraju dva velika ekrana osetljiva na dodir (sedam ili 10,25 inča), a jedina veća razlika u odnosu na “A klasu” i “B klasu” je centralna konzola kockastog oblika.

Povezane teme: Mercedes, Mercedes GLB, Turbo benzinski motor, Mercedes GLB35