„Rols Rols Kulinan“ - Kralj je stigao

Nakon decenija liderstva u kategoriji najskupljih i najprestižnijih limuzina, kompanija Rols Rojs je „zagrizla“ mamac SUV tržišta predstavivši model „kulinan“.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Pre svega, ekskluzivni terenac dobio je ime po najvećem ikada pronađenom sirovom dijamantu koji ima draguljarski kvalitet. Na taj način, britanska kompanija želi da izazove asocijaciju na svet prvoklasne ekskluzive i luksuza koji ne priznaje kompromise. Estetski, uprkos neobičnim proporcijama „kulinan“ već na prvi pogled jasno stavlja do znanja koji DNK nosi.

Markatna maska hladnjaka i karakteristična prednja svetla nepogrešivo će ljubitelje automobila podsetiti na vizuelni identitet koji RR promoviše decenijama. U enterijeru, plastika gubi bitku pred najfinijim prirodnim materijalima i ručnom izradom.

Pogađate, oprema obuhvata bukvalno sve čime trenutno savremena automobilska industrija i raspolaže, pa bi samo nabrajanje sistema koji su u službi sigurnosti i zabave putnika zauzelo previše prostora. Razume se da je Rols Rols na raspolaganju imućnoj klijenteli stavio individualizaciju do najsitnijih detalja.

Zahvaljujući dužini od 5,3 metra „kulinan“ će putnicima omogućiti impresivan nivo komfora. Sa tehničke strane, prvi Rols Rojs u SUV formi karoserije pogonjen je 6.75 litarskim bi-turbo V12 agregatom sa 571 konjskih snaga i čak 850 njutnmetara obrtnog momenta, a snaga se prenosi na sva 4 točka. Iz kompanije tvrde da je njihov prvi SUV testiran na austrijskom snegu, pustinjama Dubaija, škotskim rekama i ulicama Londona.

 

Povezane teme: Rolls Royce, noviteti, automobili