Nova dimenzija: ovo je "lamborgini"budućnosti

Dobrodošli u treći milenijum, poručili su iz Lamborginija predstavljanjem koncepta „terco milenijo“, zbog kog su u rekordnom roku svi ostali hiperautomobili počeli da nam liče na dečje igračke!

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs


Da li ste zamišljali kako će izgledati Lamborginijev automobil budućnosti? Ne zamišljajte više, jer nam je ova italijanska kuća jasno predstavila kako oni vide budućnosti na četiri točka. Neviđeno, brutalno, superekstremno, odnosno tačno onako kako se od njih i očekuje.

Ovo je koncept „terco milenijo“, hiperautomobil futurističkog dizajna napravljen u saradnji sa američkim institutom MIT (Massachusetts Institute of Technology). Ovaj koncept pomera granice ne samo dizajna, već i pogona, korišćenih materijala, i naravno IQ-a vozila. Evo samo nekih iznenađujućih inovacija...

Ovo će biti električni automobil koji neće koristiti baterije, već se za njega se razvijaju superkondenzatori. I to nije sve, karoserija je napravljena od karbonskih nanocevi zbog čega ima sposobnost da se ponaša kao litijum-jonska baterija. I to nije sve, "školjka" je napravljena od posebnih legura koje joj omogućavaju da se usled oštećenja sama „zaleči“.

Ni ovde nije kraj,  „terco milenijo“ će biti sposoban i za samostalnu vožnju čak i po stazi, i to kako bi postigao najbrže vreme, a kasnije svog „gazdu“ nagradio takvom vožnjom i „naučio“ ga kako se u stvari brzo vozi po stazi. Kao što je poznato, „Lamborgini oduvek pravi snove za naredne generacije“ i sa novim modelom nikada ne izostane ono „vau!“.

S tim što smo ovde to izgovorili nekoliko puta zaredom...

 

Povezane teme: Lamborghini, Lamborgini terco milenio, Tržište novih automobila, Hiperautomobil