Audi A8: zatvoren krug do savršenstva

Na Audijevom skupu u Barseloni predstavljena je nova perjanica kompanije - četvrta generacija modela "A8", za kojeg se kaže da je do sada najsavršeniji automobil sa četiri prstena.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Novi "A8" koji u kompaniji nosi kodni naziv "D5" predstavio je novi dizajnerski pravac kojeg će se držati u izradi sledećih nekoliko modela, a na "A osmici" mogu da se primete neki elementi i detalji koji su drugačije predstavljeni nego do sad.

Novi "A8" dugačak je 5.172 milimetra i ima međusovinsko rastojanje od 2.998 mm, s tim što će kao i ranije u ponudi biti i produžena "L" verzija, dužine  5.302 mm, sa međuosovinskim rastojanjem od čitavih 3.128 milimetara, čime je sasvim sigurno omogućen maksimalan komfor za vozača i sve putnike.

Automobil je izrađen 58 odsto od aluminijuma, a sadrži elemnte od čelika, magnezijuma i ugljeničnih vlakana.

Obiluje, naravno, sistemima za bezbednost i asistenciju vozaču najnovijih tehnologija, a biće ponuđen u paleti sa nekoliko benzinskih i dizel motora, od kojih će najsnažniji biti W12 sa šest litara radne zapremine i snagom od 590 KS.

Iako nije zvanično potvrđeno, već je spreman i naslednik S8 kojeg će pokretati 4.0 TFSI motor, koji će razvijati oko 545 konjskih snaga. Zvanična svetska premijera zakazana je za Salon automobila u Frankfurtu.

 

Povezane teme: Audi, Audi A8, Salon automobila u Frankfurtu, Tržište novih automobila