Novi BMW M5: pogon na svim točkovima i bez manuelnog menjača

BMW polako završava novi model M5, a prema saopštenim podacima, izgleda da automobil neće biti ni sličan svojim prethodnicima.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Najverovatnije će biti predstavljen kao model sa pogonom na svim točkovima kao standard, a vozač će kroz podešavanja moći da aktivira pogon samo na zadnjoj osovini.

Model će nositi oznaku "M xDrajv" - obrtni moment će se raspređivati između prednjih i zadnjih osovina, a onda će diferencijal pozadi da silu deli između zadnjih točkova. Kako je saopšteno iz BMW-a, novi M5 imaće ugrađen poznati 4,4-litarski V8 tvin-turbo motor, koji je unapređen sa novim sistemom ubrizgavanja, novim kompresorima i poboljšanim sistemima hlađenja i podmazivanja. Biće uparen sa novim 8-stepenim automatskim menjačem, a neće biti opcije sa manuelnom promenom stepena prenosa. Deklarisana snaga motora biće oko 600 konjskih snaga, a očekuje se razvijanje maksimalnog obrtnog momenta od oko 700 njutnmetara.

Vozač će, ipak, imati opciju, da izabere pogon samo na zadnjoj osovini

Automobil će, očekivano, biti lakši od prethodnika, a najavljene su performanse koje govore o ubrzanju do 100 km/h za 3,5 sekundi. Novi "BMW M5" biće predstavljen za nekoliko meseci, a prodaja bi trebalo da počne početkom 2018. godine.  

 

Povezane teme: BMW, BMW M5, Pogon na svim točkovima
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»