Polo konačno postajer mali Golf

Za sada, stigli smo do glinenog modela šeste generacije „folksvagen pola“ koji otkriva da popularni automobil B segmenta raste u svim dimenzijama. To se i očekivalo, jer je „polo“ polako počeo da gubi korak sa novijom i modernijom konkurencijom.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Za sada, samo glineni model u 1:1 razmeri otkriva dizajn i dimenzije šeste generacije "folksvagen pola" koja će se pojaviti u martu

Automobil bi trebalo da bude duži od četiri metra, sa većim međuosovinskim rastojanjem koje donosi više prostora za kolena i noge putnika na zadnjim sedištima. Istovremeno, znatno bi trebalo da poraste i zapremina prtljažnika. Novi „polo“ će koristiti, kao i „golf“, modularnu MQB platformu. Serijsku verziju ćemo upoznati na proleće u Ženevi, proizvodnja počinje u junu a isporuka krajem avgusta. Takođe, šesta generacija „pola“ će u odnosu na aktuelni model biti lakša u proseku za 70 kilograma.

"Folksvagen" nastavlja da testira maskirani prototip

 

Znatno je izmenjen i kokpit, tako da vozači „pola“ neće ni najmanje da zaostaju za vlasnicima „golfa“ (slično je uradio Opel sa novim generacijama „korse“ i „astre“). „Polo“ će dobiti i LED adaptivna svetla, sistem startovanja motora na dugme, virtuleni kokpit, kao i sve savremene sisteme bezbednosti i asistencije vozaču. Za sada, ostaje tajna oko 4x4 pogona. Platforma bez problema može da prihvati „4Motion“ pogon koji će najerovatnije koristiti novo imali SUV baziran na novom „polu“.

Novi "polo" će biti najprostraniji model u B segmentu

Trenutno, „polo“ se nudi sa 14 motora u četiri različite radne zapremine. Od naredne godine, to će se promeniti jer iz igre ispadaju 1.2, 1.4 i 1.8 agregati. Akcenat će naravno biti na 1,0-litarskom trocilindričnom benzincu sa 65 KS, 75 KS, 95 KS i 115 KS, dok će najviše snage obezbediti novi 1,5 TSI sa 150 KS, odnosno dvolitarski turbo benzinac sa 200 konja. Takođe, ispostavilo se da nisu tačne glasine da će se Folksvagen u novom „polu“ rešiti dizel motora. Naprotiv, stari 1,4-litarski trocilindraši biće zamenjeni sa novim 1.6 TDI motorom sa četiri cilindra i 80 KS; od 95 KS. Još jedna alternativa je 1.0 TGI na prirodan gas i sa 90 KS koji će biti ekonomičan koliko i modeli sa hibridnim sistemima.

Povezane teme: Folksvagen, Folksvagen, Folksvagen golf, Opel, Astra, Korsa

Poslednji komentari

Realno
Četvrtak, 01. 12. 2016. 13:17h
neregistrovan korisnik
Ne kaze to samo nas covek, golf je najpozeljniji auto svugde u svetu. U Srbiji ti je golf najnepozeljniji auto! Pogledaj koliko ces videti golfova u ulici a koliko renoa i fijata. Ja sam bio sokiran koliko u V.Britaniji vole i voze golfa, tamo je to najpozeljniji auto u klasi a takodje i u Americi. Ja bih pre kupio civic nego golfa ali isto tako znam da taj golf uopste nije los auto kao sto se u Srbiji prica! Retko koji auto nudi taj osecaj u voznji, kvalitet i dugovecnost koju nudi golf. To su cinjenice. Imao sam ga, znam sta pricam.
Kikiriki-Semenke
Četvrtak, 01. 12. 2016. 10:32h
neregistrovan korisnik
Nekome prodje radni vek sa Ishikawa procesom I 6 sigmom, al' sve dzaba kad dodje nas covek i kaze "Od Golfa nea bolje, el tako?" a ogovor ko is topa: "Takoe bre, jedino je Polo blizu !"
Realno
Četvrtak, 01. 12. 2016. 09:10h
neregistrovan korisnik
Sta znaci koja su kola bolja od Golfa? Definisi mi to bolja? Koliko godina imas ti sine?
Kikiriki-Semenke
Sreda, 30. 11. 2016. 12:20h
neregistrovan korisnik
Ja bih vas gospodine samo pitao koja su to kola bolja od Golfa?
Per-kojot
Sreda, 30. 11. 2016. 11:05h
neregistrovan korisnik
Imam golfa 2, koji je presao 1,5 mil kilometara, nikad se nije kvario, pouzdan do bola ali mu je 3 puta menjan motor :) I tako je nastala legenda....
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»