Tesla se od sada automatski parkira Video

Krajem prošle godine je Tesla motors izbacio novi softver za svoj "model S" koji je električnom automobilu omogućavao autonomnu vožnju u određenim slučajevima. Nedugo potom su se na Jutjubu pojavili snimci korisnika koji su zloupotrebljavali ovaj softver, pa je kalifornijska firma sada ponovo unapredila program, izsključujući određene funkcije Autopilota, ali i dodajući automatsko parkiranje.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Autopilot je sada dostupan i u novom "modelu X", ali je ograničen na lokalne puteve umesto na autoput. Kada je uključen, Autopilot će takođe ograničiti brzinu automobila na 8km/h manje od dozvoljene brzine.

 

Među novitetima je i preciznije upravljanje koje omogućava udobnije držanje automobila u traci, a tu je i Summon funkcija za automatsko parkiranje u garažu. 

Summon sistem omogućava da se nakon automatskog otvaranja vrata garaže

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

automobil sam uparkira i ugasi, a ceo proces funkcioniše i u rikverc. Tesla je saopštio da je program i dalje u fazi razvoja, ali da bi uskoro mogao da bude uparen sa sistemom za automatsko punjenje baterija koji je prošle godine takođe demonstriran na Jutjubu.

 

Cilj Tesla motorsa je autonomni automobil koji će samostalno moći da prelazi velike razdaljine do željene destinacije usput puneći baterije. Ilon Mask je ambiciozno saopštio da bi ova tehnologija mogla da bude spremna za dve godine, ali da do tada neće biti razvijena neophodna infrastrukuta i zakonski propisi.


VIDEO> Automatsko uprakiravanje Tesle:

Povezane teme: Tesla motors, Automatsko parkiravanje, Ilon Mask, Tesla model S

Poslednji komentari

Zlaja
Utorak, 12. 01. 2016. 07:49h
neregistrovan korisnik
Parkira se kao žensko
Mda
Ponedeljak, 11. 01. 2016. 23:56h
neregistrovan korisnik
Kad pocnu da pljuste sudske tuzbe zbog pregazenih koje automatski sistem nije "video" (sto ce se nazalost desiti kad tad) brzo ce se oduciti od njegovog instaliranja.
todorr
Ponedeljak, 11. 01. 2016. 22:10h
neregistrovan korisnik
Brze bi ga ugurao sa dignutom rucnom ... :D :D :D
Super
Ponedeljak, 11. 01. 2016. 18:09h
neregistrovan korisnik
Malo mi je cudno kada vidim da klinci I dalje polazu za auto. Za 5/8 god. svi cemo se samo voziti. Nema dozvola, nema prekrsaja, nema auto skola...
Filip
Ponedeljak, 11. 01. 2016. 14:55h
neregistrovan korisnik
Ovo je tehnologija koja imaju i drugi. https://www.youtube.com/watch?v=6dd32h5wdSE