Tojota investira milijardu dolara u Meksiku

Proizvođač vozila Tojota investiraće u projekat izgradnje jedne fabrike u Meksiku milijardu dolara (950 miliona evra), što će omogućiti zapošljavanje oko 2.400 ljudi, saznaje Rojters iz izvora bliskih japanskoj kompaniji.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Fabrika, koja će biti smeštena u saveznoj državi Gvanahuato, u centru Meksika, proizvodiće godišnje oko 200 hiljada vozila.


Agencija Rojters je ranije objavila da će se u ovom pogonu, počev od 2019.

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

proizvoditi kompaktno vozilo marke "korola", namenjeno severnoameričkom tržištu.


Kako se navodi, ova japanska grupacija jedini je veći proizvođač vozila koji dosad nije proizvodio putničke automobile u Meksiku, zemlji koja nudi dvostruku prednost za strane investitore - niske troškove rada i odsustvo carina na izvoz u SAD.


Očekuje se da će Tojota, pored ovog projekta, u toku ove nedelje najaviti i izgradnju jedne fabrike u Kini zahvaljujući kojoj će japanski proizvođač na tom tržištu povećati proizvodni kapacitet za oko 100 hiljada vozila godišnje.


Najnovijim projektima, grupacija je praktično odustala od programa zamrznute ekspanzije, koji je uveo njen generalni direktor, Akio Tojoda, pre tri godine, zbog problema u kvalitetu i krize u 2009. izazvane masivnim povlačenjem vozila sa tržišta.


Kako navodi isti izvor, japanska kompanija trenutno je broj jedan u svetu prema obimu prodaje, ali oštru konkurenciju ima u Folksvagenu i Dženeral Motorsu koji prodaju oko 10 miliona vozila godišnje ponaosob.

Povezane teme: Tojota, Meksiko, Fabrika automobila

Poslednji komentari

I
Petak, 17. 04. 2015. 09:55h
neregistrovan korisnik
Potpuno se slažem. Kada bi oni samo hteli da dođu da im se prepusti organizacija,ustupi zemljište za izgradnju postrojenja, bez onog čuvenog našeg "ali" Srbija bi za par godina procvetala. Na našu žalost oni to neće jer su svesni teškoća koje bi imali od naših birokrata i vlasti koja to nerozvoljava.
aca
Sreda, 15. 04. 2015. 11:48h
neregistrovan korisnik
aj u srbiju ako smete.... trebalo bi japance dovesti u srbiju i sve im dati dzabe sta god hoce jer ionako nemamo nista od "prodaja/aukcija" , "stecajnih upravnika" i ostalih. ozbiljno mislim.
miki
Utorak, 14. 04. 2015. 14:50h
neregistrovan korisnik
nece oni u ssrbiju sigurno
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»