Folksvagen predstavio novi "turan" Video

Folksvagen je u javnost pustio slike i specifikacije novog "turana"-a koji će publici biti predstavljen na Salonu automobila u Ženevi sledeće nedelje.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Kao što se i očekivalo, stajling je "zaoštren" uz zadržan klasičan igled jednog

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

multinamenskog vozila.

 

Model je porastao za 130mm u dužinu, ima međuosovinsko rastojanje za 113mm veće od prethodnika, dok kabina podržava konfiguraciju sa pet ili sedam sedišta.

Folksvagen kaže da novi "turan" ima najveći kapacitet gepeka u segmentu(1.040 litara) koji sa spuštenim sedištima iznosi čak 1,980 litara.

 

Luksuznijim enterijerom dominira novi infotejnment sistem koji podržava Gugl Android Auto i Epl Car Play povezivanje.

Novi "turan" je izgrađen na MQB platformi, a u odnosu na pređašnji model je izgubio 62kg uprkos većoj veličini. U ponudi će biti sa velikim izborom benzinskih i dizel motora.

Osnovni agregat će biti 1.2-litarski TSI sa 110KS, a tu su i 1.4-litarski TSI sa 150KS, 1.8-litarski TSI sa 180KS, kao i 1.6-litarski TDI sa 110KS i dve varijante 2.0-litarskog TDI-a sa 150KS i 190KS. Svi motori imaju start/stop sistem i sistem za regeneeraciju energiju prilikom kočenja koji je omogućio smanjenje potrošnje za 19 posto.

Što se sigurnosnih sistema tiče, tu su adaptivna kruz kontrola, automatsko kočenje nakon sudara, asistencija za gradsku gužvu, sistem za lakše montiranje prikolice, kao i opcija otvaranja gepeka mahanjem noge ispod zadnjeg branika.

"Turan" će opcionalno biti u ponudi sa LED farovima i klima uređajem u tri zone, dok će "MirrorLink" tehnologija omogućiti vozaču da preko infotejnemnt sistema upravlja svojim smartfonom.


VIDEO>Folksvage "turan":

Povezane teme: Folksvagen, Folksvagen Turan, Salon automobila u Ženevi

Poslednji komentari

Trabant
Četvrtak, 26. 02. 2015. 11:45h
neregistrovan korisnik
Akord je obicna kanta od auta... Jeftina plastika i lim debljine alu folije za rernu...
zagondzija
Četvrtak, 26. 02. 2015. 10:26h
neregistrovan korisnik
ne znam samo sta ovi rade turan i saran jedno ze isto strano
tako-je
Četvrtak, 26. 02. 2015. 09:05h
neregistrovan korisnik
vw, simbol dosadnog, tvrdog, neudobnog i nadasve precenjenog automobila. za isti novac može da se kupi duplo udobniji i opremljeniji auto i za razliku u novcu u odnosu na vw da se održava još 5 godina.
Djoda
Četvrtak, 26. 02. 2015. 08:56h
neregistrovan korisnik
VW line-up: vrlo mali Golf, mali Golf, srednji Golf, Golf, malo veći Golf, veliki Golf, ogromni Golf...
Pasat-highline
Četvrtak, 26. 02. 2015. 08:33h
neregistrovan korisnik
Kazi mi druze na sta ti lici akord posle 100.000 km ? Rastresen,raznjakan,kozna sedista ispucala,plastike enterijera izlizane... Jedino onaj 2.2 dizel ima koliko toliko prihvatljivu potrosnju mada je i kod njega velika... 2.0 i 2.4 benzinci trose ko kamioni... Taj 2.0 moras terati u crveno do trece brzine da bi krenuo koliko je trom a potrosnja 11l-12l... Lim je toliko mekan da od kamencica ne ostaju samo oziljci na farbj nego krateri na limariji. Komsiji je u jesen ostao parkiran pod kestenom! To je horor nasta je auto licio posle par sati padanja kestenja po njemu! Kao grad da je padao po autu! Zaista tuzna i razocaravajuca scena! Cena mu pada neverovatnom brzinom. Jedini adut mu je pouzdan motor,sve ostalo je ispod proseka... E al zato moj pasat sa comon rail motorom 2.0 dizel od 170 ks ne valja sa prosecnom potrosnjom od 7,5 litara,enormnom snagom,kvalitetnim i dugotrajnim koznim enterijerom,savrsenim dsg menjacem,malo tvrdjim ali prejakim i prekvalitetnim trapom,odlicnim limom i jos mnogo toga sto ces saznati ako se dozoves pameti i probas svabu! A da ne pricam o ceni koju valjda najbolje drzi od svih auta... Onda ce ti honda ostati samo prevazidjena okolnost... Nisu to vise one fantasticne honde iz osamdesetih i devedesetih godina koje se i dan danas vidjaju na ulicama u pristojnom stanju! Ja ove nove honde sada zovem auto za jednokratnu upotrebu...
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»