Ovaj spotski automobil juri 350km/h, a ide na - slanu vodu! Video

Sportski automobili retko kad mogu da se pohvale ekološkim motorima, međutim "kvant e-sportlimuzina" je dizajnirana da dostigne brzinu od 350km/h samo uz pomoć slane vode, a sada je napokon od Evropske unije dobila i odobrenje za vožnju po javnim putevima.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

PHOTO:©NanoFowcell

Nakon svetske premijere u martu tokom Salona automobila u Ženevi, ovih dana je potvrđeno da je tehnologija pogona na slanu vodu zvanično odobrena za evropske puteve.

PHOTO:©NanoFowcell

Radikalni pogon "kvant e-sportlimuzine" koristi tzv. "electrolyte flow cell power"

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

sistem kako bi obezbedio snagu za četiri motora koji se nalaze pod haubom. A ta snaga iznosi 920KS koje ovo vozilo od 2,300kg za 2.8 sekunde ubrzavaju do stotke, podjednako brzo kao i moćni Meklaren P1.

PHOTO:©NanoFowcell

Tehnologija je slična onoj koja se nalazi u automobilima sa gorivim ćelijama, osim

Pogledajte ponudu polovnjaka na sajtu Mojauto.rs

što se za skladištenje energije koristi slana voda. Tečnost prolazi kroz membranu između dva rezervoara stvarajući električni napon koji se skladišti i raspoređuje pomoću super kondenzatora.

PHOTO:©NanoFowcell

Automobil ima dva rezervoara od po 200 litara u kojima nosi neophodnu vodu, a na jednom punjenju je obezbeđena autonomija od 600km.

PHOTO:©NanoFowcell

Unutrašnjost nimalo ne zaostaje za ostalim luksuznim trkačima na tržuštu pa je tu velika interaktivna kontrolna tabla i napredan infotejnment sistem.

PHOTO:©NanoFowcell

Ukupno, "kvant e-sportlimuzina" je dugačka 5.25, široka 2.2 i visoka 1.35 metara,

Pogledajte ponudu sajta mobile.de na srpskom jeziku.

a iako nije zvanično potvrđeno, procenjuje se da bi cena mogla da mu iznosi oko milion evra.

 

NanoFlowcell AG, kompanija iz Lihtenštajna zaslužna za ovaj futuristički automobil će u narednom periodu početi testiranja na putevima Evrope kako bi se spremili za serijsku proizvodnju.


VIDEO>Automobil na slanu vodu:

Povezane teme: Automobil na slanu vodu, Ekološki automobil, trkački automobil, Salon automobila u Ženevi

Poslednji komentari

DS
Nedelja, 07. 09. 2014. 09:27h
neregistrovan korisnik
A unutrasnjost ko dva spojena vasarska karting automobila
Srbin
Sreda, 03. 09. 2014. 08:13h
neregistrovan korisnik
to je problem sa copy paste novinama kopira se a hiljdu i jedan nacin... niko ne cita sta prepisuje, kontekts ne postoji...
Pera-kojot-zvani-super-genije
Sreda, 03. 09. 2014. 01:33h
neregistrovan korisnik
Ništa bez paradajza.
ja
Sreda, 03. 09. 2014. 01:10h
neregistrovan korisnik
ajde bre, pa jos kad su paja i jare terali japanca na drva
ALO
Utorak, 02. 09. 2014. 23:57h
neregistrovan korisnik
Pa ajde realno, sve i da razviju tehnologiju da mozes da sipas obicnu morsku vodu, gde ces ti u sred Srbije da nadjes morsku vodu? Opet ce morati na neku pumpu i da placas cenu koja ce biti mozda 50% od cene benzina, ali ces je opet placati. Takodje, AKO ovo zazivi, a da pritom konstruktor ne pogine u "sumnjivoj" saobracajnoj nesreci, ne ubije ga ljubomorni muz njegove ljubavnice, ne izvrsi samoubistvo jer je pod depresijom (naravno, znamo ko ima veliki interes da se ovo "slucajno" desi), sumnjam da ces moci jednostavno obicnu slanu vodu da natocis u rezervoar. Mozda cemo to i videti jednog dana, ali bez minimum jos 10 godina nista. Smatram da su elektricni automobili buducnost, ali ne vidim neki revolucionarni pomak u narednih 5 godina. Svaka nova tehnologija, nebitno koja bila, ce zahtevati enormna ulaganja u infrastrukturu, gde naftasi vec punih 100 godina drze apsolutni monopol. Sta mislis koje ulaganje je potrebno da samo npr. jednu Nemacku obezbedis sa pumpama za slanu vodu ili sa strujom za elektricne automobile? Cifra bi bila "ouch". Mnogo ljudi zaboravlja da su odlicne ideje na papiru propadala u praksi zbog logistike. Uzmi na primer glad u svetu. Matematicki je dokazano da svet proizvodi dovoljno hrane za sve, cak smo u debelom surplusu, ali je logistika ocajna i preraspodela je neravnopravna. Zato Afrika gladuje, a zapad baca hranu u kantu za smece. Zasto bi bilo drugacije sa buducom zamenom za gas i naftu?
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»