Oluja iz Italije: Lamborgini "Hurakan" FotoVideo

Najuspešniji Lamborginijev model "Galjardo" je legenda o kojoj će se još dugo pričati, ali je došlo vreme da se upoznamo sa njegovim dugo očekivanim naslednikom - "Hurakanom". Prve slike i zvanični podaci su objavljeni, a premijera je zakazana za Sajam automobila u Ženevi.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Lamborgini "Hurakan LP 610-4"

Puno ime "Galjardovog" naslednika je "Hurakan LP 610-4" i kao što ste već pretpostavili broj 610 se odnosi na KS koje proizvodi 5.2-litarski V10 motor sa 650Nm obrtnog momenta.

 

Naglasak je stavljen na smanjenju težine, a šasija od samo 1.424kg omogućava

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

razjarenom biku da do stotke stigne za samo 3.2 sekunde. Ako zadržite nogu na papučici gasa do 200km/h ćete stići za ukupno 9.9 sekundi, a ako imate uslove i hrabrosti, "Hurakan" će ubrzavati sve do 325km/h.

 

Što se izgleda tiče, jasan je uticaj "Aventadora", i može se reći da je "Hurakan" ipak automobil koji više stremi modernom Lamborginijevom dizajnu od svog prethodnika.

  Svako spoljašnje svetlo na "Hurakanu" je LED, što je kako kaže kompanija prvi slučaj u segmentu kompaktnih superautomobila.

   

  Unutra ćete naći 12.3-inčni displej umesto instrument table na kome se prikazuje sve od broja obrtaja do navigacije. U opciji su tri moda vožnje "Strada", "Sport" i "Corsa". Svaki mod je progresivno agresivniji od prethodnog što se ogleda u ponašanju sedmostepenog menjača sa duplim kvačilom, mapiranju gasa, dinamičnom izduvnom sistemu, pogonu na svim točkovima i elektronskoj kontroli stabilnosti.

   

  Kao i svi prethodni, i "Hurakan" je ime dobio po poznatom španskom biku. Kako navode iz Lamborginija, "Hurakan" potiče od "Conte de la Patilla" pasmine i bio je poznat po "neverovatnoj hrabrosti i jakom osećaju za napad".

   

  Dakle, zvanično predstavljanje javnosti će se dogoditi na Sajmu automobila u Ženevi u martu, ali ćemo do tada sigurno imati još prilika da vidimo kako "Hurakan" izlgeda.


  VIDEO>Poslušajte zvuk motora Lamborgini "Hurakana":

  Povezane teme: Lamborgini Hurakan, Galjardo, Aventador, Superautomobili

  Poslednji komentari

  Joker
  Sreda, 25. 12. 2013. 05:14h
  neregistrovan korisnik
  Ma brate, čitam ove komentare i odmah tu neka poređenja, a pričaju o kolima koja su videli samo na posteru. I šta ja da napišem tu pametno?
  A4
  Utorak, 24. 12. 2013. 16:24h
  neregistrovan korisnik
  Druze GTR je brzi na pravcu od nekih Lamba ali Mursijelago,Aventador,stari Diablo...Nema sanse ni na pravcu ni na stazi...Od Mursijelaga i Diabla je do 100 bolji ali samo to...Citaj malo,prati pa ces znati!E sad ne znam ni da li je bolji od Galjarda V10 jer to ide 340 kmh...A ovako cisto da znas nema ga u prvih 10 najbrzih do 100 a i sa max.brzinama.Do 100.je najbolja Carera 911 RUF 2.1 sec.do 100.
  techa
  Utorak, 24. 12. 2013. 11:32h
  neregistrovan korisnik
  Izgleda da je taj golf tebe vec pokidao i to narocito u oblasti neurona
  Lazar
  Ponedeljak, 23. 12. 2013. 16:32h
  neregistrovan korisnik
  50.000 SOMA.... Hahaha
  gospodin-Pendula
  Ponedeljak, 23. 12. 2013. 11:37h
  neregistrovan korisnik
  Naše? Misliš tvoj otac ili familija drže VW?