Markjone: Neophodne bolne reforme

Direktor "Fijata" i "Krajslera" Serđo Markjone izjavio je juče da će evropski proizvođači automobila morati da izvrše bolno restrukturisanje, uključujući zatvaranje fabrika i otpuštanja radnika, kako bi prestali da posluju sa gubicima na starom kontinentu.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

"Potreban mi je odgovor Evrope. Ako ovo pitanje ostavite nacionalnim vladama, toga neće biti", rekao je on na konferenciji za novinare.

 

Markjone je izrazio mišljenje da Evropska komisija treba da razmotri svoju regulatornu politiku i ohrabri smanjenje troškova. On smatra da će 2014. godine povećati prihode svoje kompanije na više od 100 milijardi evra, zahvaljujući rastu prodaje u Evropi kojoj će doprineti američki "Krajsler".


Italijansko-američka grupa je prošle godine zabeležila gubitak od 500 miliona evra i imala "slab" prvi kvartal. "Fijat" trenutno poseduje 58,5 odsto "Krajslera".


"Fijat, koji je krajem 2011. godine zatvorio svoju fabriku na Siciliji, planira da prekine poslovanje sa gubicima 2014. godine, a evropskim proizvođačima biće potrebno oko dve godine da se restrukturišu u regionu", rekao je Markjone.


On je dodao da je prodaja automobila u Italiji pala na najniži nivo od 1985, te da evropski proizvođači moraju da smanje kapacitete za oko 20 odsto.

Povezane teme: Fijat, Italija, Krajsler, Reforme, Automobili, Proizvodnja, Serđo Markjone, Fiat, Chrysler

Poslednji komentari

Srbin
Petak, 23. 03. 2012. 23:37h
neregistrovan korisnik
Zatvori FIAT i ucini nam uslugu!!!!
-kafana-je-moja-sudbina
Četvrtak, 22. 03. 2012. 08:27h
neregistrovan korisnik
Covek je u pravu. Kupci su sve razmazeniji. Svaki sledeci model mora imati gomilu novotarija a radni sat u EU se ne smanjuje. Bar ne znacajno. Bas me interesuje koji ce biti odogovor nadleznih komisija u EU jer se Markione ne sali.
Ma-nece-valjda-Kragujevac-da-zatvore
Sreda, 21. 03. 2012. 01:05h
neregistrovan korisnik
Nemojte ljudi ko Boga vas molim, pa pocela je predizborna kampanja. Pricekajte malo, zadrzite ga. Sa cim ce demokrate da nam se hvale ako vi zatvorite fabriku i otpustite radnike. Nemoj te molim vas
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»