Ferara: U maju serijska proizvodnja fijata "500 L"

Serijska proizvodnja fijatovog automobila "500 L" počeće u maju u pogonima fabrike Fijat automobili Srbija u Kragujevcu, rekao je danas generalni direktor te kompanije Antonio Ćezare Ferara.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

"U fabrici se svi radovi odvijaju po planu i serijska proizvodnja počeće, kako smo i najavljivali, u maju ove godine", rekao je Ferara.


Naglašavajući da se automobil fijat "500 L", koji je juče svečano predstavljen na sajmu automobila u Ženevi, sastoji od oko 5.000 delova, Ferara je podsetio da u krugu fabrike pogone gradi tri dobavljača, a još četiri u parku dobavljača, kao i da će se broj kooperanata koji će proizvoditi delove u Kragujevcu povećati.


"Dobavljači koji su već izgradili pogone proizvodiće branike, točkove, sedišta, instrument table", rekao je Ferara i dodao da će uskoro pogone podići i dobavljači koji će proizvoditi kablove za vozilo.


Ferara je u izjavi novinarima, pošto je prethodno sa gradonačelnikom Kragujevca Veroljubom Stevanovićem obišao radove na izgradnji saobraćajnica koje tu fabriku povezuju sa proizvodnim halama glavnih fijatovih dobavljača, rekao da je za funkcionisanje fabrike najbitnije izgraditi ulaz u Kragujevac iz pravca autoputa.


"Nadam se da će radovi na izgradnji saobraćajnica u blizini fabrike, koje sam danas prvi put obišao, biti završeni do 15. aprila kako je obećano", rekao je Ferara.


Gradonačelnik Stevanović obećao je da će radovi na izgradnji tih saobraćajnica biti završeni u roku i precizirao da je reč o blizu tri kilometra saobraćajnica i tri mosta koji će povezavati fabriku automobila sa parkom dobavljača.


"Vrednost tih radova je blizu tri miliona evra i finansira ih Vlada Srbije koja je i izabrala izvođače radova", rekao je Stevanović.

Povezane teme: Fijat, Kragujevac, Proizvodnja, Automobili, Italija, Serijska proizvodnja, Antonio Ćezare Ferara, Fijat 500 L, Fiat, Fiat 500

Poslednji komentari

VG
Nedelja, 11. 03. 2012. 18:56h
neregistrovan korisnik
Ti verovatno nisi upucen koliko para treba da bi se razvio novi model... Sta mislis da bi FIAT izbacio neki model na trziste ako zna da nece moci da ga prodaje?? Fiat je dosta ulozio u Kragujevac da bi se igrao.
Kosmodisk
Subota, 10. 03. 2012. 07:13h
neregistrovan korisnik
Pored fejsbuka, ovaj auto kao nijedan drugi leci bolesti kicme! Najlepsi , najekonomicniji, najbrzi! Sa ovim motorima koje stavljaju u njega i bicikl moze da ga prestigne. Sve cemo mi to na kraju da platimo!
axle
Četvrtak, 08. 03. 2012. 08:17h
neregistrovan korisnik
Hajde neka se i to dogodi, i neka se dobro prodaje bar u EU...mi smo ionako slučaj za sebe.
Veliki-Super-Fica-od-166cm
Četvrtak, 08. 03. 2012. 00:25h
neregistrovan korisnik
FIAT 500 Large (veliki) će napraviti čudo jer je fenomenalan za VISOKE vozače i sve koji imaju probleme sa kičmom. Veliki Super Fića je sa visinom od 166cm viši od: Senika, Golfa plus, Pikasa, Merced B,..- idealan GRADSKI auto јer se lako ulazi, seda za volan, dobra preglednost , a i vrlo dobar za međugradsku vožnju (udoban i veliki prostor). Čak i cena nije visoka za moderan MINI VAN.. Tako da je jedina mana što nije za reli vožnju i trkanje sa pubertetlijama.!
Niki
Sreda, 07. 03. 2012. 22:24h
neregistrovan korisnik
To je super, ali što političari sve to iskorišćavaju u svoje predizborne delatnosti?!
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»