Odložena primena odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja

Pravilnik o zimskoj opremi promenjen na zahtev građana

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se pravilnik o obaveznoj upotrebi zimske opreme izmenio na osnovu pritužbi građana koji su nezadovoljni dodatnim troškovima zbog obaveze da poštuju propise.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

"Na osnovu pritužbi građana, odlučili smo da postepeno uvodimo neke stvari kako se ne bi izlagali prevelikom materijalnom trošku i to je bio osnovni razlog odlaganja primene pojedinih odredbi ovog zakona i tako će biti i dalje", kazao je Dačić novinarima u Bajinoj Bašti.

 

Prema njegovim rečima, jasno je da se najveći broj saobraćajnih nesreća dešava u dobrim vremenskim uslovima i na dobrom putu, "jer tada ih povuče mogućnost da mogu da ostvare mnogo veće brzine nego što je to dozvoljeno zakonom".

 

Dačić je rekao da će uskoro biti predložene izmene i dopune zakona o saobraćaju, nakon čega će biti utvrđeno šta će se tačno menjati.

 

On je najavio čak i mogućnost da se traktori i poljoprivredne mašine ne registruju svake godine, kao ostala vozila.

 

Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku saopštilo je u petak da se primena Pravilnika o obaveznom posedovanju sve četiri zimske gume na vozilima odlaže se za sledeću zimsku sezonu 2012/2013. godine.

Povezane teme: Pravilnik, Zimska oprema, Automobili, Trošak, Građani, Saobraćaj, Ivica Dačić, MUP Srbije, Zakon, Zakon o bezbednosti saobraćaja, Gume, Zimske gume, Registracija

Poslednji komentari

predlog
Nedelja, 23. 10. 2011. 11:39h
neregistrovan korisnik
Jeste, sve partije odjednom pocnu da uvazavaju zahteve gradjana nekoliko meseci pred izbore, dotle ih nije briga. Hajde jos jedna promena, pa ce ministrova partija dobiti i moj glas. Neka glavne kazne budu u vidu drustveno korisnog rada (npr. prolazak kroz crveno - ali ne i zuto - svetlo = 80 sati) a novcane samo kao alternativa ako neko nece da radi ili zabusava dok radi (npr. u visini minimalne cene rada u Srbiji). Kog rada? Npr. kosenje trave pored puta, pranje saobracajnih znakova, skupljanje otpadaka pored puta. Naravno, sve to uz poene i oduzimanje dozvole kako je predvidjeno ZOBS-om.
ip
Subota, 22. 10. 2011. 08:50h
neregistrovan korisnik
dobro zboris kao gaza ce nekom da spasi zivot...
ljuba-LG
Petak, 21. 10. 2011. 16:53h
neregistrovan korisnik
uprAvu si brale sto posto
Baraba
Petak, 21. 10. 2011. 09:39h
neregistrovan korisnik
Jeftino se prodajes!
B
Četvrtak, 20. 10. 2011. 21:12h
neregistrovan korisnik
sve cetiri zimske gume koje mogu da nam sacuvaju glavu nisu obavezne, a obavezna je prva pomoc u kojoj gaze, flasteri itd imaju rok upotrbe kao da su lekovi u tom kompletu sto je van svake pameti. PA GDE JE TU PAMET?
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»