"Ford" i "Tojota" zajedno rade na hibridnom sistemu

DIRBORN - Proizvođači automobila "Ford" i "Tojota" saopštili su da će zajedno raditi na hibridnom sistemu za električne i benzinske motore za kamionete i sportske terence.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Derik Kjuzak (L) i Takeši Učijamada

Kompanije su potpisale ugovor o podeli troškova istraživanja i razvoja, rekavši da žele da učine tehnologiju dostupnijom potrošačima i da je što pre iznesu na tržište, prenela je agencija AP.


Obe kompanije prodaju hibridne automobile, ali za kamionete je potreban drugačiji sistem sa kapacitetom za vuču teškog tereta.


Hibridni kamioneti pomogli bi proizvođačima automobila da ispune strože državne standarde o smanjenju potrošnje goriva i zagađenja vazduha u SAD i drugim zemljama.


U SAD, novi automobili i kamioneti će do 2025. godine morati da se uklope u prosečnu potrošnju od 4,31 litara na sto kilometara, odnosno prosečna razdaljina koju će moći da pređu sa litrom benzina biće 24 kilometra. Kamioneti će imati nešto veću potrošnju.


Biće potrebno godinu dana da se automobilski giganti organizuju oko podele istraživanja, rekao je direktor globalnih proizvoda "Forda", Derik Kjuzak i dodao da će proći najmanje dve do tri godine pre nego što sistem bude razvijen.


Hibridni sistem će pokretati neke od kamioneta iz "Fordove" F-serije, koji su najprodavanija vozila na američkom tržištu, kao i "Tojotin" kamionet pune velicine, "tundru". Sistem će se koristiti i u sportskim terencima na zadnji pogon, saopštile su kompanije.


"Kamioneti i terenci su nezamenjivi za američko društvo", rekao je potpredsednik "Tojotinog" sektora za istraživanje i razvoj, Takeši Učijamada.

Povezane teme: Tojota, Ford, SAD, Japan, Automobili, Hibridi, Hibridni sistem, Proizvodnja
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»