General Motors i Volkswagen NE VERUJU u budućnost hibrida

Američki i nemački gigant potvrdili su za Wall Street Journal da će se u budućnosti fokusirati na električne automobile.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Kako prenosi Autorepublika, predstavnici GM-a i Volkswagena za Severnu Ameriku izjavili su da ne veruju da za hibride idu bolji dani, već da je to u ovom trenutku tehnologija prošlosti. Šta više, oni navode da će električni automobili pomoći kompletnoj automobilskoj industriji da prebrodi sve strože emisione norme koje se nameću u Evropi i Kini.

 

General Motors želi da u naredne četiri godine izbaci čak 20 električnih modela. Neki od njih već nose zvučne nazive, odnosno biće to električne varijante već dobro poznatih automobila. Tako bi Cadillac Escalade trebalo da dobije i električnu inkarnaciju, kao i Corvette. Velika potražnja za SUV modelima navela je rukovodstvo GM-a da čak razmišlja o povratku na scenu Hummera, ovog puta naravno kao električnog modela.

 

Volkswagen je prvi veliki evropski proizvođač koji je obelodanio svoju posvećenost elektrifikaciji. Čitava grupacija hita ka alternativnim rešenjima za budućnosti mobilnosti, a kao glavni adut vide se električni automobili. Volkswagen će kupcima ponuditi čitavu liniju model koja koriste električnu energiju za pogon.

 

Opširnije pročitajte na portalu Autorepublika.com

Povezane teme: Volkswagen, General motors, Hibridni automobili
Ovu vest nije moguće komentarisati.