NAJČEŠĆE GREŠKE koje prave SVI VOZAČI

Ako pravite ove greške, onda verovatno dajete mnogo novca na održavanje svog vozila...

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Život bez auotmobila bi danas bio nezamisliv. Automobili su glavno prevozno sredstvo i sada je sasvim normalno da svako poseduje neku vrstu transporta. Zbog niskih cena polovnih automobila je sada moguće da za vrlo malo novca nađete adekvatan automobil koji vama odgovara i koji ispunjava vaše potrebe.

To je glavni razlog zbog kojeg se broj vozača naglo uvećava. Iako su svi oni koji voze položili vozački ispit, to ne znači da oni ne greše u vožnji. Utvrđeno je da više od 70 posto vozača pravi raznorazne greške u vožnji koje ugrožavaju bezbednost i sigurnost njih, a i drugih u saobraćaju.

Mi ćemo vam ovoga puta predstaviti greke koje većina vozača pravi. Ove greške vas neće ugroziti, ali mogu dovesti do kvara vašeg vozila, kao i do skupocenih popravki, pa zbog toga obratite pažnju.

 

Držanje ruke na menjaču
Većina vozača ima naviku da odmara ruku na ručici menjača. Ovo dovodi do nepotrebnih vibracija ručice menjača, koja dalje šalje vibracije u menjač i dovodi do oštećenja. Ako se pokretni delovi menjača oštete, to znači da ćete morati dobro da ispraznite novčanik ako želite da ga popravite.

 

 

Nepotrebno i često kočenje

Kočnice su najbitniji deo na automobilu i zbog toga ih morate čuvati. Međutim, ako stalno i nepotrebno kočite, onda to znači da će se vaše kočnice brzo istrošiti. Zato treba da prilagodite brzinu na putu i da držite rastojanje od drugih vozila, jer tako nećete morati često da kočite.

 

Ignorišete čudne zvukove
Ako čujete zvukove škripanja ili lupanja, obavezno proverite sa majstorom šta je u pitanju. Ovakvi zvukovi obično upozoravaju da je neki deo automobila u kvaru ili da će se brzo pokvariti. Ako to ne uradite na vreme, rizikujete da oštetite vaše vozilo.

 

Opširnije pročitajte na portalu Autoexclusive.rs

Povezane teme: auto, Greške vozača, vožnja, Održavanje vozila
Ovu vest nije moguće komentarisati.