TOP 10 zanimljivosti o automobilima koje NISTE ZNALI!

Najosnovnije, važne ili one manje važne informacije o automobilima i saobraćaju uglavnom znamo iz svakodnevnog života ili sa interneta ali ovo su 10 zanimljivosti koje verovatno nismo mogli ni da pretpostavimo...

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

1. Najstariji auto koji je do danas očuvan - 1884. De Dion Bouton – “La Marquise”, nedavno je prodat za 4.600.000 dolara.


2. Koliko ljudi staje u Smart for two? - Pakistanci su 2010. godine postavili rekord, čak 19 osoba se naguralo u smarta.

 


3. Popularni Volkswagenovi automobili Passat, Polo i Jetta nazive su dobili po nazivima vetrova, a modeli Seata su dobili imena po španskim gradovima.


4. U Južnoafričkoj republici, na BMW automobile montiraju bacače plamena zbog čestih pokušaja krađe.


5. Rekord na nemačkom autoputu je zabeležen davne 1938.godine, iznosi neverovatnih 432 kilometara na čas, a u pitanju je Mercedes-Benz W125.

 

6. Svaki četvrti automobil na svetu je proizveden u Kini.


7. Najprodavaniji automobil u istoriji je Toyota Corolla. Od početka proizvodnje 1966. prodata je u više od 40 miliona primeraka.


8. U nesreći koja se desila u SAD, 1902. godine auto koji se kretao prebrzo udario je konjska kola na kojem su bila dva čoveka. Zbog ovog incidenta došlo je do prvog uvođenja ograničenja brzine u istoriji.


9. Najveća kazna za brzu vožnju ikada, izrečena je u Švajcarskoj i iznosila je milion dolara. Vozač je vozio preko 280 km/h.


10. Čudno ili ne? Obavezno je da pre nego što upalite automobil u Danskoj pogledate da li se neko slučajno nalazi ispod njega.

Povezane teme: Zanimljivost, zanimljivosti automobil, bmw, mercedes, brzina, Prekoračenje brzine
Ovu vest nije moguće komentarisati.