Kako da znamo da je AKUMULATOR pri kraju?

Ništa nije gore nego kada se akumulator isprazni i kada vas automobil ostavi na cedilu... Akumulator je jedan od najbitnijih delova na vašem automobilu iz razloga što je bez njega startovanje autombila nemoguće.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Naravno, možete upaliti automobil guranjem ili preko kablova, ali to je mučan proces sam po sebi. Zato je vrlo važno da se ispod vaše haube uvek nalazi ispravan i snažan akumulator koji vas neće iznereviti.

 

Međutim, postavlja se pitanje, kako da znamo kada je akumulator loš?

Evo šta savetuje portal Autoexclusive.rs:

 

1. Paljenje

Ako čujete kliktanje kada palite automobil i ako verglanja čas ima, pa nema, onda to znači da je vaš akumulator skoro prazan i da ga je potrebno podhitno zameniti.

 

2. Slaba svetla

Ako primetite da su vaša svetla odjednom slabija i da ne svetle dovoljno jako, onda to može ukazati na loš akumulator koji jednostavno nema dovoljno energije i koji sprečava da farovi sijaju punim kapacitetom.

 

3. Problemi sa elektrikom

Električne komponente u autu, poput radija i električnih podizača prozora, neće dobro raditi ako je akumulator slab ili pred kraj svog radnog veka. Ako primetite ovakve poteškoće, onda proverite i zamenite vaš akumulator.

 

Povezane teme: akumulator, prazan akumulator, paljenje, problemi sa elektrikom
Ovu vest nije moguće komentarisati.