Koliki pritisak treba da bude u automobilskim gumama

Gume su definitivno jedan od najbitnijih delova automobila i na njih redovno morate obraćati pažnju. Gume su definitivno jedan od najbitnijih delova automobila i na njih redovno morate obraćati pažnju...

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Iznenadili bi ste se koliko ljudi malo računa vodi o svojim gumama. Vaši pneumatici su veoma važni, jer vam oni bukvalno mogu spasiti život. Svaki vozač mora s vrmena na vreme da proveri pritisak u svojim gumama kako bi tačno znao u kakvom su stanju njegovi pneumatici. Ovo možete uraditi na benzinskoj pumpi ili kod vulkanizera.

 

Svaki automobil ima propisan pritisak koji je potreban da se napumpa. Ovaj pritisak se većinom kreće oko 2.2-2.4 bara, u zavisnosi od prednjih ili zadnjih guma, težine vozila, vrste gume i tome slično. Ako niste sigurni koliki je pritisak potreban vašim gumama, posavetujte se sa najbližim vulkanizerom.

 

Najčešći slučaj loše pažnje guma jesu ispumpane gume. Ako vozite sa ispumpanim gumama, to može dovesti do lošeg upravljanja, oštećenja guma i felni i veče potrošnje. Takođe vaša sigurnost je ugrožena ako vozite sa neispravnim gumama. 

Pročitajte opširnije na Autoexclusive.rs
 

Povezane teme: auto gume, gume, pritisak u gumama, vulkanizer
Ovu vest nije moguće komentarisati.