Po čemu su OVI ŠVEĐANI poznati?

Jedna od prvih asocijacija na Švedsku, pa i na čitavo Skandinavsko poluostrvo je Volvo. Ovaj proizvođač vozila (između ostalog) ima toliko interesantan istorijat, prvenstveno zbog toga kako je nastao i kako je tekao njegov razvoj.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Davne 1915. nastao je novi brend na tržištu – i to ne sa ciljem da se proizvode vozila, već specijalne serije rotirajućih ležajeva u okviru SKF-a. Kao proizvođač automobila je osnovan tek 12 godina kasnije, a sigurnost je ono što je tada, kao i danas bio prioritet prilikom pokretanja proizvodnog procesa.

 

Volvo S60

Prvi model, izbačen na tržište te 1927. godine je bio OV4. Međutim, pravi uspeh je postignut sa narednim modelom PV651 i on je omogućio ovom švedskom proizvođaču da, usled povećanog obima proizvodnje, bira segment tržišta na koji će se orijentisati. Odlučeno je da se proizvode bezbedna i kvalitetna vozila, po čemu je Volvo postao i ostao poznat. I ne samo to – velika većina nagrada koje je ovaj proizvođač dobio su upravo iz ovih kategorija.

 

Saab 9_3

„Snaga u pokretu”, što bi bio pravi opis kombinacije prevoda njihovog naziva i simbola, ali i onoga što njihovi modeli pokazuju u praksi, proizvodi i komercijalni program, kamione, autobuse, ali, i ono što je manje poznato, aplikacije za industiju i finansijske servise.

Volvo XC 90 2.0

Ako neko po bezbednosti može da parira Volvo-u, onda je to proizvođač iz iste države – Saab. Mnogi stručnjaci tvrde da su neki Saab-ovi modeli (900, 9000, 9-3 i 9-5) čak i najbezbedniji na svetu. Ovaj proizvođač se pojavio nešto kasnije na tržištu (1947. godine) i nikada nije dostigao popularnost Volvo-a, ali se svakako nametnuo određenom broju kupaca sa već pomenutim modelima.

 

Volvo V40 1.6 D

U svakom slučaju – bezbednost i pouzdanost su reči koje opisuju vozila koja dolaze iz ove skandinavske države. Ako vam je ovo na prvom mestu, potražite nekog „šveđanina” na našem portalu za sebe.

Povezane teme: volvo, Švedska, švedska vozila, švedski automobili, saab
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»