Ovo su automobili koji nisu dočekali srećnu NOVU GODINU

Godina za nama označila je i kraj za neke od modela koji su već dugo bili među nama, kao što su egzotični “BMW serije 6”,"sitroen C4", "opel kaskada", “tojota avensi” ili “alfa romeo MiTo”. Da li se radi o starosti, neuspehu ili strategiji, razlozi za kraj proizvodnje bili su različiti.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

"Adam" je predstavljen 2013. godine, ali je bio skup

Opel Adam
Elegantni mali automobil iz “Opela” proizvodiće se do maja 2019. kada će njegovo mesto zauzeti kompaktni “grandlend X”. “Adam” je bio predstavljen početkom 2013. godine i trebalo je da osveži imidž nemačkog brenda. Međutim, u startu je bio skup i “Opel” ne planira naslednika. Takođe, “Opel” prekida i proizvodnju malog modela “karl” i kabrioleta “kaskada”.

"Folksvagen buba" nije mogla da preživi u vremenu SUV-ova

VW Beetle
Razdoblje u kojoj je “buba” vladala odavno se završilo. Katastrofalna prodaja poslednjih godina samo je ubrzala odluku “Folksvagena” da u julu zaustavi proizvodnu traku modela koji se u originalnom obliku pojavio 1937. godine. “Buba” je izgubila bitku sa vremenom i krosoverima.

"Pulsar" je bio dobar i kvalitetan, ali se nije svideo vozačima u Evropi

Nissan Pulsar
“Nisan” je posle poraza sa “tidom” i “almerom” pre pet godina odlučio da se vrati u kompaktnu klasu. Izbor je pao na model nazvan “pulsar” koji je, na žalost po Japance, završio kao i prethodnici. Daleko od toga da je “pulsar” bio loš. Jednostavno, nije se svideo vozačima.

"Avensis" je već duže pokazivao znakove starenja. Naslednik je "kamri"

Toyota Avensis
Posle dve decenije završilo se i doba “tojote avensis”. Treća generacija je na tržište došla 2008. godine, posle čega je 2015. usledio poslednji fejslift. “Tojota” planira da “avensis” zameni modelom “kamri”. Hibridni sedan u Evropu stiže u prvom kratralu 2019.

"Punto", nekada spasilac, a sada samo deo istorije

Fiat Punto
“Punto” je automobil koji je “Fijat” spasao bankrota. Međutim, svi imamo rok trajanja, pa tako i legendarni mali model koji je bio i ostao popularan među vozačima u Srbiji. Proizvodnja je prekinuta 11. avgusta prethodne godine i čekamo vest da li će “Fijat” predstaviti naslednika.

Povezane teme: Fiat Punto, Opel Adam, Toyota avensis, Tojota avensi, Opel kaskada, VW Beetle