OPREZ: Evo kako vas potkradaju rent-a-car agencije!

Ako ste ikada iznajmljivali automobil sigurno ste naišli na jednu od mnogih čestih prevara rent a car agencija u Beogradu, bilo da ste toga bili svesni ili ne.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Koliko se zapravo često događa da samo platite osnovnu cenu iznajmljivanja automobila koja izlazi u pretrazi? Pretpostavljamo da ne tako često kada se doda i cena dodatnih usluga na osnovnu cenu koja vam je ponuđena.

Mnoge rent a car agencije nude iznajmljivanje automobila za 10 i 15 evra po danu a kada vam uspostave račun to bude mnogo veća cifra, nekada dvostruko i trostruko veća.

 

U nastavku teksta obrazložićemo nekoliko najčešćih prevara rent a cara agencija u Beogradu kako bi znali kako da se zaštitite od dodatnih troškova i kako da uštedite novac.

 

Čestitamo, nadogradili ste automobil!
Scena u kojoj odlazite u rent a car agenciju kako biste preuzeli automobil koji ste ranije rezervisali i kažu vam da taj automobil trenutno nije dostupan ali da ne postoji nikakav problem jer ćete dobiti još bolji model.

To bi možda i bilo u redu da su vam pri rezervaciji rekli da možda nećete moći da dobijete isti model. U ovom slučaju pokušaće da vam naplate razliku u ceni za vozilo koje vam verovatno i nije potrebno koliko god da biste više voleli da vozite taj auto.

 

Šta raditi u ovakvim situacijama?

Postoje dve opcije: da prihvatite bolji automobil ali da odlučno kažete da nećete platiti razliku u ceni i nikakve dodatne troškove ili da zatražite vam daju još manji automobil i da vam vrate razliku u ceni.

Ne nasedajte na ovakve situacije!

 

Potrebne su vam dodatne usluge?
Ukoliko na primer putujete sa porodicom na godišnji odmor, normalno je da će vam biti potrebna i sigurnosna sedišta za malu decu. 

Međutim, da li ste znali da sa ovom uslugom cena iznajmljivanja vozila može da se poveća 30-50% od vaše osnovne cene?

Zvuči malo previše zar ne? Umesto toga, zašto ne biste poneli sopstveno sigurnosno sedište i započeli svoj odmor sa više novca. Navigacija može da košta fiksno 50 evra i više ili 5-10 evra po danu što može dosta da poveća osnovnu cenu iznajmljivanja vozila, i do 50%. Ukoliko krećete na put koji ne poznajete baš najbolje sigurno će vam trebati GPS uređaj ali zašto da plaćate još 50% od cene kada možete jednostavno da skinete HERE aplikaciju na svom telefonu apsolutno besplatno, koja je pritom jako pouzdana ili jednostavno kupite mapu.

 

Opširnije pročitajte OVDE.

Povezane teme: Rent a car, iznajmljivanje auta, automobili
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»