ZALEĐENA STAKLA na automobilu - Evo kako da ih brzo odledite!

Stiglo je doba kojem se vozači najmanje raduju - zima, sa omiljenim zimskim sportom u vidu odleđivanja stakala i čišćenja snega koji je napadao u toku noći.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Što se samog snega tiče, ako nemate garažu a ni ceradu za automobil, tu nema nešto puno pomoći. Moraćete da čistite kako god okrenete. I budite temeljni, jer lako može da se desi da vam taj komad snega koji vas je mrzelo da očistite sa krova u toku vožnje padne na staklo i izazove neku nesreću. A što se tiče samog odleđivanja stakla i brava, tu ipak ima par trikova koji mogu da olakšaju posao.

 

KAKO OTKLJUČATI ZALEĐENU BRAVU?

Ukoliko se brava zaledila, ključ polako zagrevajte upaljačem i nekoliko puta ga gurnite u bravu kako bi otopio led. Nakon minut-dva minuta bi trebalo da se dovoljno odledi da možete da je otključate. Da biste sprečili ovaj problem kupite tečnost „WD 40” koju ćete uveče naprskati u sve bravice. Ne zaboravite na one od prtljažnika i rezervoara. Ova veoma korisna sitnica bi trebalo da bude obavezan zimski aksesoar.

Glicerin izbegavajte da stavljate u bravu, ali ga slobodno namažite na kedere vrata kako ne bi zaledila.

A KAKO ODLEDITI STAKLA?
Prvo rešenje je sirće. Pomešajte sirće (najbolje alkoholno) i vodu u odnosu 3:1 i mešavinu sipajte u bocu s prskalicom. Preporuka je da se sva stakla poprskaju što je ranije moguće, kako bi mešavina što više bolje odreagovala.

Sličan recept, koji će efikasnije delovati na led, predstavlja mešavina medicinskog alkohola (70-procentni) i vode u odnosu 2:1. Kada ovom tečnošću poprskate led, sačekajte desetak sekundi i moći ćete lako da ga skinete.

Ubedljivo najefikasnije rešenje je prskanje stakala nerazblaženim 70-procentnim alkoholom u koji ste dodali par kapi deterdženta za ručno pranje sudova.

 

Opširnije pročitajte OVDE.

Povezane teme: Zaleđena stakla, mraz, zaleđeni automobili
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»