PRODAŠ AUTO, PA TI STIGNE KAZNA ZA PARKIRANJE Papire overene kod notara priznaje sud, ali ne i "Parking servis"

Građanima koji prodaju automobil, čak i ako ugovor sa svim klauzulama overe kod notara, mogle bi da stignu kazne za nepropisno parkiranje zbog prekršaja novog vlasnika!

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Upravo to se dogodilo Beograđaninu M. L. koji je prodao auto, sačinio kupoprodajni uvogor, overio ga kod notara uz klauzulu da "od tog trenutka neće biti odgovoran za kazne koje se vezuju za to vozilo", da bi mu posle mesec dana prvo stigla kazna od "Parking servisa", a onda i opomena privatnog izvršitelja šta bi sve moglo da ga čeka ukoliko istu odmah ne plati.

 

- Prilikom kupoprodaje nije izvršen prenos vlasništva na kupca koji je želeo da iskoristi zakonsko pravo i do naredne registracije vozila njime upravlja uz ovlašćenje. Sačinili smo ugovor, overili i potpisali sve kod notara, uključujući i tu klauzulu da više neću biti odgovoran za kazne.

 

Međutim, iz "Parking servisa" je kazna ipak stigla meni, a ne novom vlasniku. Kada sam ih pozvao, objasnio situaciju i upitao kako mogu da im dostavim papir overen kod notara na uvid, rekli su da se njih to ne tiče i da ja moram da platim – kaže M. L. i dodaje da je nedopustivo da oni ne priznaju nešto što je validno na sudu.

 

Opširnije pročitajte OVDE.

Povezane teme: pauk, kazna, prodaja vozila, Kupoprodajni ugovor, overa kod notara, parking servis