Dojče vele: Hoće li Srbija dočekati JEFTINE NEMAČKE DIZELAŠE?

U Nemačkoj su ekološki propisi sve stroži, pogotovo kada je reč o dizelašima. Mada Balkan ne želi da postane "automobilsko groblje Evrope", tamo vlada i razočaranje jer cene polovnih automobila iz Nemačke sporo padaju.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Mirko tačno zna zašto je došao kod jednog beogradskog trgovca polovnim automobilima. Hoće starijeg dizelaša, bez kvarova, koji malo troši. Već dugo prati šta se događa u Nemačkoj, tačnije raspravu o zabrani dizelašima u nekim gradovima:

- Čuo sam o tome i očekivao sam da i kod nas zbog toga cene padnu. Ali nisam primetio da se to dogodilo. Bio sam strpljiv, neko vreme sam čekao da se u Nemačkoj donesu odluke i očekivao sam da će nas takvi automobili preplaviti. Ali uopšte ne vidim da su cene pale - navodi Mirko, prenosi B92.
 

Iz Nemačke stiže 20 do 30 odsto vozila

I mediji u Srbiji su još prošlog leta najavljivali da će više od 300.000 polovnih automobila stići iz Nemačke. Ali, do toga nije došlo, kažu radnici jednog beogradskog autoplaca. Pogotovo nema automobila kakvi se traže u Beogradu, onih koji ne spadaju u skupe.
 

- Naši automobili dolaze iz Nemačke, Francuske, Belgije, Holandije, Švajcarske... Kupljeni su uglavnom na aukcijama. Nekih 20, 30 odsto dolazi iz Nemačke. Reč je uglavnom o dizelašima do 2.000 kubika, godišta između 2005. i 2008. Ali prodajemo sve, kako starije tako i novije automobile od norme Euro 3 pa do najnovijih normi - ističu radnici.

Opširnije pročitajte OVDE.

 

Povezane teme: polovnjaci, vozila iz nemačke, dizelaši, Uvoz automobila
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»