Kolima OD KINE DO BEOGRADA: Da i to je moguće, a EVO I KAKO:

Učesnici ekspedicije “Jedan pojas - jedan put”, koji su automobilima došli iz Kine i prešli više od 15.000 kilometara prošavši kroz deset zemalja, stigli su do Beograda.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

- Siguran sam da nigde neće biti toplije dočekani nego u Beogradu - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na prijemu za učesnike ekspedicije u Starom dvoru.
 

On je podsetio da je projekat pokrenuo predsednik Kine Si Đinping 2013. godine, kao i da je u okviru istog organizovana svetska turneja kineskih brendova koju je sponzorisala kompanija „Liten grupa”.

Karavan vozila krenuo je iz grada Vendžou na put 28. jula i posle skoro 40 dana vožnje kroz 10 zemalja stigao u Beograd.
 

– Vrednost ovog projekta je oko milijardu evra, od čega je više od 100 miliona obezbedila Vlada NR Kine, dok je više od 800 miliona obezbeđeno od kineskih banaka za oko 900 projekata i nama je veoma drago što smo deo toga.

Srbija jednostavno želi da bude deo velikih procesa – rekao je Vesić citirajući Mao Cedunga „da ne možete znati kakav je ukus kruške ukoliko je ne probate”.

Zamenik gradonačelnika je istakao da se odnosi Kine i Srbije uspešno razvijaju.


Opširnije pročitajte OVDE.

Povezane teme: kolima od kine, kina beograd, vožnja
Ovu vest nije moguće komentarisati.