Parking prostor ili RATIŠTE?

Malo je vozača koji makar jednom u svojoj vozačkoj “karijeri” nisu osetili brutalnost uskih gradskih ulica. A nezgode koje se događaju baš u tim ulicama na nas ljubitelje automobila utiču previše.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Kako godine prolaze, automobili potaju sve veći, nepregledniji, osjetljiviji, a ujedno i magneti za neželjena oštećenja. Za primjer narastanja gabarita ćemo dati, verovatno dva najvoljenija modela, od dva najvoljenija proizvođača u našem narodu: BMW serije 5 E34 kao predstavnika “stare garde” i aktuelnu generaciju serije 5, kodne oznake G30 i naravno Mercedesovu E klasu W124 protiv današnjeg modela sa kodnom oznakom W213.

U cifre koje se odnose na širinu nisu uračunati bočni retrovizori, koji su opet daleko veći danas nego u prošlosti. Možda vam se na prvi pogled razlika od 17 i 21 centimetar dužine i 12 centimetara širine ne čini značajnim, ali ne zaboravite na lošiju preglednost koju smo pomenuli ranije. Uz sve to dodajte i, ultra korisne i otporne, zaštitne lajsne na branicima koje su se ugrađivale ranije na automobilima, što je sa savremenika eliminisano, radi bolje estetike.

Ne smemo zaboraviti jednu, takođe veoma važnu stvar u celoj priči. Ne samo što su automobili sve glomazniji i nepregledniji, nego su i dimenzije parking mjesta ostale nepromjenjene već decenijama.
Povod ovog teksta je lično iskustvo od pre par dana. Srećom nastala šteta je najmanja moguća, ali opet čoveka ne ostavi ravnodušnim. Automobil je stajao nepunih deset minuta na parkingu, propisno postavljen na predviđeno mjesto.

Na povratku do automobila sam video “iznenađenje” i pored toga što pomenuti parking nudi sasvim dovoljno prostora za ulazak i izlazak sa parking mjesta. Zaista minimalno ulubljenje i par ogrebotina oko njega nastalo je pri samom vrhu poklopca prtljažnika, što najvjerovatnije navodi na, svima najdraže, vozače SUV automobila.
 

Moguća rešenja ovog problema pročitajte OVDE.

 

Povezane teme: parking, parkiranje, automobili
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»