Da li znate ko pravi najkvalitetnije automobile?

Najtraženiji brendovi na velikom uporednom testu! Ko ima najviše zadovoljnih kupaca? Kako se slažu višegodišnji kvalitet i pouzdanost? Tradicionalno, „Auto Bild“ i ove godine donosi rezultate istraživanja o najpouzdanijim automobilima koji se prodaju na evropskom tržištu...

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Koliko su automobili dobri sa godinama zavisi od njihovog renomea, odnosno porekla i održavanja. "Auto Bildov" čuveni „Izveštaj o kvalitetu“ može da posluži kao smernica pri izboru.

Izveštaj je, u stvari, rigorozno ocenjivanje, koje se sastoji iz sedam segmenata: ANKETE (obuhvatila je 8.570 ispitanika. Glavno pitanje: Kako ocenjujete kvalitet proizvođača vašeg automobila na skali od 1 do 10?), SKENERA OPOZIVA I POPRVAKI AUTOMOBILA (koji su se problemi manifestovali? Da li su uticali na bezbednost? Koliko automobila je ugroženo? Koliko su servisi bili efikasni u otklanjanju? Kakav je bio tretman vlasnika? Da li su pravilno i detaljno informisali vlasnike o problemu?), TÜV IZVEŠTAJA (koji su rezultati tehničkog pregleda vozila u Nemačkoj. U kakvom su stanju kočioni i upravljački sistem, svetla, da li ima korozije na testiranim vozilima? Testirano 224 različitih modela, ukupno 8,8 miliona vozila!), SUPERTESTA (test na 100.000 kilometara uz stalnu promenu vozača i putovanje širom Evrope. Na kraju testa, automobil se rastavlja na delove i svaki se detaljno proverava na defekte i trošenje. Da li su performanse do kraja testa izmenjene? Da li se nešto pokvarilo tokom testa? Koliko je koštalo?), PISMA ČITALACA (u proseku godišnje u centralu „Auto Bilda“ stiže više od 8.000 pisama čitalaca. Veliki broj ih je od čitalaca koji imaju probleme sa svojim automobilom. Najviše žalbi ima na nepredviđene kvarove i uslugu u zvaničnom servisu), ISTRAŽIVANJA USLUGE U SERVISU (uz pomoć organizacije "DEKRA", centrala „Auto Bilda“ ispituje uslugu u zvaničnim servisima. Poznati automobil se anonimno predaje u servis nakon čega se utvrđuje koliko je kvarova u servisu otkriveno i šta je sve na vozilu urađeno) i GARANCIJE (kakvu zaštitu od skupih kvarova vlasniku pruža garancija proizvođača? Ovo je oblast u kojoj vladaju južnokorejski proizvođači, za njima slede Japanci, a daleko iza njih su evropski brendovi)…

Na osnovu ovih parametara, dobijena je konačna lista za 2016. godinu. Ona izgleda ovako:

Mesto       Brend                  Ocena

1              Hyundai                2,14

                Mazda                  2,14

3              Mini                      2,33

4              Kia                       2,43

                Toyota                  2,43

6              Volvo                    2,57

7              Mercedes              2,71

                Opel                     2,71

9              Nissan                  2,86

10            Audi                      3,0

                BMW                    3,0

                Dačija                   3,0

13             Ford                     3,14

                Renault                 3,14

15             Peugeot                3,16

16             Fiat                       3,2

17             Citroen                  3,33

                Seat                      3,33

19             Škoda                   3,43

                 VW                      3,43

Kao i prethodne godine, prvo mesto u izveštaju dele korejski i japanski proizvođači

Opširnije o karakteristikama svakog brenda, plasmanima iz prethodnih godina i kakav je poredak brendova na osnovu glasanja vlasnika, možete pronaći u aktuelnom, 152. broju magazina "Auto Bild" za teritoriju Srbije i Crne Gore, koji se nalazi u prodaji.

Uz ovu rubriku, u novom broju magazina "Auto Bild" može se pročitati sve o aktulenim novitetima sa Salona u Detroitu, kao i pronaći spisak najavljenih premijera na Salonu u Beogradu. Na uporednom testu, "škoda kodijak" je morala da se pokaže protiv "mercedesa GLC" i "hjundaija santa fe", a na testu su se našli i nova "mazda 6", "BMW 750d", "audi A8", "BMW X1", "folksvagen tiguan", "sitroen C3", "hjundai i20", ali i "tehart GT strit R", "korveta grand sport" i "mercedes AMG E63...

 

Povezane teme: Istraživanje kvaliteta automobila, Hyundai, Auto Bild 152

Poslednji komentari

cc
Nedelja, 29. 01. 2017. 01:03h
neregistrovan korisnik
Pa pasat b6 ima jos losiju reputaciju...
markoni
Subota, 28. 01. 2017. 21:52h
neregistrovan korisnik
Pa zar nije glupo kad čoveku ili u tvom slučaju ženi lupaš minus ako iznese svoje lično iskustvo,a ne informacije sa neta ( što većina ovde radi ) ili od babine drugarice mama,e pa njena ćerka pričala.Od mene ti je + i srećno sa sledećim izborom.
RT
Subota, 28. 01. 2017. 20:54h
neregistrovan korisnik
Bravo za Kiu,Hyundai i Japance,zasluzeno,svaka cast!
Trotto
Subota, 28. 01. 2017. 18:38h
neregistrovan korisnik
Evo i ja cu sad pokupiti minuse zato sto cu reci da vozim japanca i da sam razocarana. Vozim mazdu cx7, motor je stvarno ok tu nemam zamerke, ali limarija je ocajna. Lim je toliko tanak da mozes malo jacim pritiskom prsta da ga ulubis. Ko se god ocese o tebe ili otvori vrata na parkingu, ostavlja ti poklon po autu. Enterijer unutra, kvalitet srednja zalost. Sve u svemu, ne znam da li bih opet kupila mazdu, odrzavanje preskupo, a kvalitet svega osim motora je ispod proseka za tu cenu auta.
Dejan
Subota, 28. 01. 2017. 12:47h
neregistrovan korisnik
Nisi ti usamljeni primer za ostale, psa group, samo to treba reci i bezi odatle, ok. Mazda je bila dobra do 1992. i tu je prestala prica o kvalitetu, posle toga su pukli i da bi se vratili malo na zdravo poceli su prave kvarljiva auta, povecali potrosnju rezevnih delova i oziveli na tudj racun. Sta je na tvojoj mazdi stvarno original ? Nisi se zapitao !
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»