Šta se dešava ako tokom vožnje pritisnete start/stop dugme? Pažljivo gledajte! Video

Da li ste se ikada zapitali šta može da se dogodi ako tokom vožnje slučajno pritisnete start/stop dugme koje se na modernim automobima koristi za pokretanje ili gašenje motora?

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Sve je više vozila koja u kojima se za pokretanje motora ne koristi stari dobri ključ. Njega menja razne kartice i daljinski okidači, koje služe kao kontakt ili veza za dugme kojima se, priznaćete, veoma efektno započinje vožnja.
Ali, šta može da se dogodi ako slučajno tokom vožnje pritisnete ovo dugme?

U videu koji je nedavno postavljen na Jutjubu dobili smo odgovor i na ovo pitanje, a veoma jasno je razrešena dilema onih koji su je imali…

 

Povezane teme: start stop dugme, Bezbednost u saobraćaju, Paljenje motora

Poslednji komentari

Zarko
Nedelja, 01. 01. 2017. 05:37h
neregistrovan korisnik
Tesla je jos zastarelija tehnologija bazirana na 7 hiljada obicnih valjkastih Panasonikovih baterija tipa 18650 od 3.7V svaka, u patosu automobila, i nekoliko elektromotora. Istih baterija kao iz blica fotoaparata ili Kineskih baterijskih lampi. A koje su izuzetno toksicne, i stvaraju ogromno zagadjenje prilikom kopanja, prerade i transporta rude, proizvodnog procesa, odlaganja i reciklaze. O udesima da i ne govorimo. Sve je to marketing, ali u sustini ama bas nista novo.
Vlasnik-Model-S
Subota, 31. 12. 2016. 01:34h
neregistrovan korisnik
Moderni automobili nemaju "start/stop" dugme. Nemaju ni motor koji je potrebno na taj način uključivati ili isključivati. Radi se samo o poslednjim trzajima zastarele tehnologije bazirane na motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.
Srdjan
Petak, 30. 12. 2016. 09:50h
neregistrovan korisnik
Pf, pet minuta da gledam da bih saznao nesto stop se moze opisati u pet reci. Bas smarate sa ovakvim vestima. Hocemo brzo da se informisemo, a ovako mogu tri vesti na dan da procitam i to je sve. Neka hvala, kad god vidim ovakav film od par minuta uz vesti odmah odustajem.
Vuki
Četvrtak, 29. 12. 2016. 17:39h
neregistrovan korisnik
Na sve je Tesla mislio..
Zoran
Četvrtak, 29. 12. 2016. 17:29h
neregistrovan korisnik
Cu goledam 5 minuta video da vidim st as edesava. Evo odma.