Gejmeri i pravi trkači u video-igri jure MILION DOLARA!

Organizatori Formule E, šampionata električnih bolida, pomeraju granice kad su marketinške aktivnosti u pitanju. U Las Vegasu će se, naime, 7. januara održati virtuelna trka u kojoj će se takmičiti 10 najboljih gejmera i 20 vozača iz aktulenog Formula E šampionata, a nagradni fond za učesnike u video-igri iznosi čak milion dolara!

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

U "pravom" šampionatu trenutno je pauza (sledeća trka na programu je 18. februara u Buenos Ajresu), pa je organizacija Formule E, na čelu sa osnivačem Alehandrom Agažom došla na originalnu ideju da momcima koji su majstori u virtuelnoj vožnji pruže priliku da odmere snage sa pravim automobilistima, među kojima će biti i aktuelni prvak Sebastijen Buemi i prvi Formule E šampion Nelsinjo Pike. Među gejmerima koji su se kvalifikovali za jedinstveni "e-pri" (naziv nastao po ugledu na gran-pri trke Formule jedan), ima najviše Finaca (čak četvorica), a za trku se kvalifikovao i Hrvat Petar Brljak, koji će nastupati u ekipi upravo sa Pikeom i njegovim klupskim kolegom Oliverom Turvijem. Svaki gejmer će se, naime, priključiti jednom od 10 aktuelnih Formula E timova, tako da će svaka ekipa na virtulenoj e-trci ulicama Las Vegasa brojati po tri vozača.

Nikola Prost i šampion Sebastijen Buemi nastupaju za "Reno e.dams" ekipu u Formuli E i učestvovaće i na virtuelnom e-priju u Las Vegasu

Nagradni fond iznosi milion dolara, od čega će pobedniku pripasti 200.000 dolara (drugoplasiranom pripada 100.000, trećeplasiranom 50.000 itd, sve do pozicija 11-30 na kojima osvajačima pripada po 20.000 dolara), dok su obezbeđene i nagrade za pol-poziciju (25.000 dolara) i najbrži krug u trci (10.000 dolara).

 

Povezane teme: Formula E, e-prix Las Vegas, Sebastijen Buemi, Nelson Pike junior, Milion dolara
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»