Novi kompaktni automobili do 2020. godine

"Golf 8" stiže krajem 2018.

I, dok čekamo četvrtak i redizajnirani „golf VII“, trenutak je da se pozabavimo tržištem kompaktnih automobila i modelima koji nas očekuju u narednih nekoliko godina. Već od januara u salonima će se pojaviti osveženi „seat leon“, dok do marta i Sajma automobila u Beogradu stižu i nove generacije „hjundaija i30“ i „honde sivik“.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Novu genraciju "honda sivik" imaćemo priliku da vidimo na Salonu u Beogradu

Takođe, očekuje se i da će Ford početkom naredne godine predstaviti i novi „fokus“ koji će biti do 50 kilograma lakši od aktuelnog modela i ponudiće se u više verzija karoserije. Za mart i Salon automobila u Ženevi trebalo bi da bude spreman i redizajnirani „pežo 308“ sa novom rešetkom hladnjaka i većim otvorima za vazduh, ali bez novih motora.

 

"Sitreon C4" sa novim "off road" izgledmo i zaštitnim panelima na karoseriji

Nova generacija „audija A3“ bi trebalo da otvori 2018. godinu, s tim što će verzija sa troja vrata biti izbačena iz ponude. Audi u stopu prati Sitroen sa novim „C4“ koji će koristiti EMP2 platformu i biće 150 kilograma lakši od prethodnika. Takođe, novi „sitroen C4“ će dobiti i viši klirens, bolje upravljanje, zaštitene panela na karoseriji, duže međuosovinsko rastojanje i novi 1,5-litarski BlueHDI motor sa 130 KS. Alfa Romeo će sredinom 2018. godine predstaviti potpuno novu „gulijetu“ sa pogonom na zadnjoj osovini, a najavljena je i karavanska verzija.

 

Očekuje se i da će BMW porodicu „serija 2“ proširiti kompaktnom „GT“ verzijom sa krosover elementima. Grubo rečeno, ovo će biti mešavina klasičnog kompakta, kupea sa četvora vrata i „šuting brejka“. U proleće 2018. godine stiže i novi „mercedes A-klase“, koji bi trebalo da eliminiše poznate ranjivosti: Više prostora na zadnjim sedištima, bolju preglednost, veći prtljažnik i kvalitetnije materijale u kabini. Plag-in verzija bi trebalo da ima autonomiju u E-režimu do 100 kilometara.

 

"Golf VIII" će biti lakši, širi ali i niži od aktuelnog modela

Krajem 2018. godine stižemo i do nove, osme generacije „folksvagen golfa“, koja će biti između 35 i 70 kilograma lakša od aktuelnog modela. Takođe, novi „golf“ će biti prostraniji, praktičniji, sa novom i efikasnijom ponudom motora, a potpuno će biti izmenjen i kokpit, sa tehnologijom kontrole gestovima i novim infotejment sistemom.

 

"Osmica" će koristiti novu generaciju benzinskih i dizel motora

„GTI“ i „R“ verzije će se i dalje proizvoditi, ali ne i plag-in i elektirčni „golf“, koje će od 2020. godine zameniti novi model „NUVe“. REcimo, običan „GTI“ bi trebalo da ima 265 KS, „GTI performans“ verzija oko 300 KS a „GTI klabsport“ 326 KS.

 

Što se 2019. tiče, godinu bi trebalo da obeleži nova generacija „BMW-a serije 1“ sa prednjim pogonom, benzinskim i dizel motorima sa 3 i 4 cilindara i prostranijom kabinom. Električna verzija nije planirana. U isto vreme biće predstavljen i novi „mercedes CLA“ i „seat leon“, dok će Škoda predstaviti novu generaciju „rapida“ koja, osim imena, neće imati dodirnih tačaka sa aktuelnim modelom.

 

Povezane teme: Honda Sivik, Seat Leon, Hjundai i30, Folksvagen golf, Golf VIII, Audi A3, Mercedes A-klasa, BMW serija 1, Mercedes CLA, Sitroen C4, Ford fokus, Pežo 308

Poslednji komentari

markoni
Petak, 11. 11. 2016. 15:16h
neregistrovan korisnik
Zašto bi menjali nešto što očigledno valja i radi ono za šta je stvoren,a to je prodaja ! Većinu drugih kad vidiš na ulici moraš da obiđeš u krug da bi prepoznao o čemu se radi.Ovde dileme nema,golf je golf.I dok god se bude prodavao najbolje u svojoj klasi i ovako "ružan" što kažu naši stručnjaci,dotle nema razloga za promenu !
samo-da-kazem-usput
Petak, 11. 11. 2016. 15:02h
neregistrovan korisnik
Steta sto se nece proizvoditi i prodavati iduce godine, jer cu bas kupiti golf. Moj sledece auto je golf, normalno nov. Banka ce da ga kupi, a ja cu lagano to otplacivati. Valjda ce me sluziti 5 godina, kazem valjda.
Honki
Četvrtak, 10. 11. 2016. 17:37h
neregistrovan korisnik
Ni malo originalnosti ni inventivnosti. Hocemo li konacno docekati jedan model Golfa koji se razlikuje od prethodnog modela. Ako je i od njih mnogo je.
Realno
Četvrtak, 10. 11. 2016. 10:51h
neregistrovan korisnik
Koliko zavidnih i negativnih ljudi na jednom mestu.
Gorky
Četvrtak, 10. 11. 2016. 08:13h
neregistrovan korisnik
Golf mark8, meni licno deluje k'o neki napuseni zabac!
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»