"Avensis" odlazi u penziju

Posle „honde akord“, još jedna japanska limuzina se bliži trajnom penzionisanju. Naime, Tojota ozbiljno razmišlja da odustane od nove generacije modela „avensis“, koja bi trebalo da se pojavi 2018. godine.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Aktuelni "avensis" se sa manjim izmenama prodaje još od 2009. godine

Japanski proizvođač je zadovoljan prodajom „avensisa“, koji kompaniji donosi zaradu.  Međutim tržište limuzina D segmenta je u ozbiljnim problemima i beleži pad iz godine u godinu. Zato još neki brendovi razmišljaju da se povuku, na vreme, a Sitroen je, takođe, odustao od novog „C5“. Sa druge strane, Tojota bi rado novim modelom proširila ponudu krosover i SUV automobila koji se prodaju kao da sutra ne postoji. Pored „rav4“, „lend kruzera“ i novog „C-HR“, postoji sasvim dovoljno prostora da se predstavi novi SUV koji bi došao na mesto „avensisa“. Ako se dobije zeleno svetlo, novi model će se pojaviti već krajem decenije.

 

Tojota želi da se više posveti krosoer i SUV modelima, kao što je novi "C-HR"

Inače, prvi „avensis“ je predstavljen 1997. godine, kao Tojotin odgovor na „opel vektru“, „folksvagen pasat“, „pežo 406“ i „ford mondeo“. Aktuelna generacija je na tržištu još od 2009. godine a osvežena je 2015.

Povezane teme: Tojota, Tojota Avensis, Tojota C-HR, Pežo 406, Folksvagen Pasat, Honda Akord, Sitroen C5, Ford Mondeo

Poslednji komentari

ninja
Subota, 22. 10. 2016. 10:20h
neregistrovan korisnik
Ja sam bio zaljubljenik u sedane dugo godina ali skoro sam u Srbiji rentirao 500 L i malo se vozio okolo. Mogu reci da mi se svidelo. Jeste da nije SUV ali mnogo prakticniji je od sedana. Onda sam od kolege pozajmio i vozikao okolo BMW X5 (stariji model) i stvarno sam se malo zapitao oko sedana. Onda sam probao malo i minivanove (Renault) i sto se tice prakticnosti ipak odskacu od sedana. U Nemackoj vozim Alfu 159 i nakon ovih proba ostalh varijanti postala mi je nekako tesna i neprakticna. Moja nije station wagon ali ni to mnogo ne pomaze. Jeste da dobro ide ali je totalno neprakticna u gradu, moram da izvodim razne gimnastike da stavim gitaru u nju (recimo), akrobacije da sednem da vozim, itd..itd..Cak i u Fiat 500 L samo udjes i vozis.
Rs
Petak, 21. 10. 2016. 13:58h
neregistrovan korisnik
Pa ne zive svi na selu,da imaju gde da zavuku limuzine od 5 metara...Znas sta znaci pola metra u centru nekog veceg grada...I ja licno vise volim limuzine,ali ljudi gledaju prakticnost.
Bavarac
Četvrtak, 20. 10. 2016. 17:30h
neregistrovan korisnik
Srednja klasa ne propada, srednja klasa kupuje crossover-e.
Gradinar
Četvrtak, 20. 10. 2016. 16:28h
neregistrovan korisnik
Једноставно, људи хоће универзалнији и практичнији аутомобил, а седани то нису.
Crni
Četvrtak, 20. 10. 2016. 13:32h
neregistrovan korisnik
Jednom i mi da se slozimo. Zaboravio si i Cayenne, on je ubedljivo najbolji u toj klasi, sto se tice voznih krakteristika.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»