Automobilom na more: Tri puta za Crnu Goru, preko Žabljaka najbezbednije

Porodični odlazak automobilom na crnogorsko more nudi brojne mogućnosti, a za početak izbor između tri pravca koje vode od Beograda do ove jadranske obale: preko Bosne, Žabljaka ili kanjona Morače. Iskustva mnogih pokazuju da je novi put preko Pljevalja, Žabljaka i Nikšića najpouzdaniji za vožnju.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Mapa puta do mora u Crnoj Gori

Pre nego što krenu na put automobilom za Crnu Goru vozači bi morali da se odluče za jednu od ove tri rute, informišu o eventualnim radovima na putevima i pogotovo o opasnim deonicama. Jedno je sigurno svaki vozač je na tom putu “osuđen” na Ibarsku magistralu.

 

Crne tačke

 • Ibarska magistrala:

- deonica od Vrbova do Stepojevca
- radovi kod Nove Varoši

 • Kanjon Morača

- deonica od mesta Potoci do Podgorice
- deonica od Višegrada do Foče


- Ta magistrala predstavlja jednu veliku crnu tačku zbog uzanog i nepreglednog kolovoza. Ako bi trebalo da izdvojima najopasniju deonicu onda je to od Vrbova do Stepojevca. Na tom delu puta nema stajališta za autobuse pa oni stoje na samom kolovozu i predstavljaju ogromnu opasnost po saobraćaj – objašnjavaju na sajtu mojauto.rs.


Kako na put automobilom u Grčku


 

Gužve

 • granični prelaz Brodarevo
 • od Višegrada do Foče

Stručnjaci sa ovog portala ističu da na ovoj magistrali posebnu neprijatnost vozačima izazivaju radovi kod Nove Varoši.


- Na tom delu izrovaren je put, a saobraćajni znaci su postavljeni svega 50 metara pre tih iskopina. To znači da vozač nema mnogo vremena da prilagodi brzinu uslovima na putu pa može doći i do cepanja guma naročito na krivini – kažu na sajtu mojauto.rs i dodaju da bi pre ulaska u Crnu Goru vozači morali da obrate posebnu pažnju na kružnom toku kod Zlatibora pošto nije dovoljno pregledan, a neosvetljen je.


 

Odmarališta

 • Zlatibor
 • Žabljak
 • manastir Morača

Savet za sve turiste koji automobilom putuju u Crnu Goru je da izaberu novi put preko Žabljaka pošto je “kolovoz kod kanjona Morače izuzetno uzak i opasan zbog odrona dok je na deonici od mesta Potoci do Podgorice loš asfalt”.


- Novi put preko Žabljaka je uređen i proširen pre godinu dana i što je najbitnije nema velikih gužvi. Uz to je ovaj pravac malo kraći u odnosu na put preko kanjona Morače. Treba reći da su na graničnom prelazu Brodarevo moguće gužve zbog radova i velikog broja šlepera – pričaju na sajtu mojauto.rs.

 

 

Kilometraža za put do Herceg Novog

 • ruta preko Žablja -  487 kilometara
 • rute preko kanjona Morača - 504 kilometara
 • ruta preko Višegrada -  476 kilometara


Radovi na putu

 • kod Nove Varoši


Vozači koji se odluče na put za Crnu Goru preko Bosne i Hercegovine trebalo bi da imaju u vidu kako ova odluka donosi dva granična prelaza, udar po džepu i slične neprijatnosti kao na kanjonu Morača.


Putarina:

Relacija  Cena (u evrima)
 Trebinje - Herceg Novi  Tri


- Generalno, putevi u Bosni nisu dobro obeleženi pa se vozači često gube. Na putu ka moru najopasnija je deonica od Višegrada do Foče gde je asfalt dobar, ali je kolovoz uzak i ima puno šlepera. Ipak, vozače od ovog pravca najviše odbija enormno viskoka putarina od tri evra za svega 13 kilometara puta od Trebinja do Herceg Novog – kažu na sajtu mojauto.rs.


Cene goriva:

 Vrsta goriva  Cena po litru (u evrima)
 BMB 95  1,32
 Dizel  1,22

Povezane teme: More, Letovanje, Automobili, Crna Gora, Srbija, Putovanje

Poslednji komentari

Sale
Ponedeljak, 15. 07. 2013. 01:46h
neregistrovan korisnik
Gospodo,vi uplatite hotelski smestaj u CG pa cete onda zasigurno biti ispostovani za vas novac!Niko ne voli paradajiz turiste!Ja se u petak vratila iz CG i mogu vam reci da sam se divno provela I da su svi bili ljubazni!I da letovala sam ranijih godina I u Grckoj,Turskoj I Bugarskoj (ovde su najneljubazniji) I sjajno se provodila!
realno
Subota, 13. 07. 2013. 14:05h
neregistrovan korisnik
Bas je Grcka jeftina na Mikonosu komolet lezaljki 50E , Santorini najgori smestaj 1000 e a o cenama na Sany Beachu da i ne govorim! E sad te vase grcke verzije Sutomora i Canja to je prica za sebe!
nov-put
Subota, 13. 07. 2013. 12:11h
neregistrovan korisnik
Svi vi koji idete preko Republike Srpske za CG nemorate da idete na Trebinje vec kod mesta Bilece se iskljucite prema Vilusima u CG pa novim putem za Morinje(Boka Kotorska)Na ovaj nacin skracujete jos vise put i neplacate put za Herceg Novi
Anonimus
Subota, 13. 07. 2013. 12:01h
neregistrovan korisnik
Objasni komentar? Prvo, nisu li akteri pucnjave u Budvi iz Srbije? To jeste odvratno pomenuti, jer je u pitanju tragedija, ali tvoj komentar nema smisla. Drugo, ja sam iz Beograda i juce sam dosla sa crnogorskog primorja i nikakvih neprijatnosti nismo imali. Jesu odredjena mesta preskupa, ali postoje i ona koja su jeftinija. Recimo, plazu Jaz ne bih nikako preporucila, jer je neverovatno skupo, ali zato Becice da. Idite u Canj i zaprepasticete se koliko je jeftino, a da ne pominjem Radovice, Dobre vode i sl. U svakom slucaju, svima zelim lep ostatak leta, pa gde god da su!
Crnogorac
Subota, 13. 07. 2013. 11:42h
neregistrovan korisnik
put omjesta Pitoci do Podgorice ke rekonstruisan!
Karavan za velika dela

Karavan za velika dela

Na velikim evropskim tržištima pored uvek popularnih SUV modela, beleži se i porast prodaje karavana....»