Kako digitalne tehnologije menjaju poljoprivredu? Video

Panel diskusija pod nazivom „Digitalizacija u poljoprivredi- razbijamo mitove“ održana je 3. decembra u Privrednoj komori Srbije. Diskusiju je vodio urednik portala Agromedia, Dejan Jovanović, a učesnici su pokušali u kratkim crtama da objasne na koje sve načine moderni digitalni sistemi menjaju poljoprivrednu proizvodnju.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Powered By AGROmedia

 

 

 

 

 „Telekom Srbija u okviru svog portfolija usluga nudi čitav niz različitih platformi i servisa koje mogu da koriste poljoprivredni prizvođači. Nova tehnologija bi trebalo da omogući da veliki broj senzora sa različitim funkcionalnostima od merenja količine svetlosti do merenja vlage koji su jeftini i pritom laki za ugradnju, mogu da se iskoriste za različite procese u poljoprivredi od setve do navodnjavanja pa do kontrole ulaska u objekte ili u njive“, izjavio je za Agromediju Milan Simić.

„Izuzetan doprinos tome daje internet promocija i promocija na raznim digitalnim kanalima i imamo nekoliko aplikacija za mobilne telefone koje takođe doprinose promociji i dovode goste na selo“, kaže Vladimir Ivanović.

 

Opširnije pročitajte OVDE.

Povezane teme: Panel diskusija, Digitalizacija u poljoprivredi- razbijamo mitove, Digitalna poljoprivreda
Ovu vest nije moguće komentarisati.