Vojvođani predstavili 25 vinarija iz pokrajine

Na drugom Salonu vina Vojvodine beogradskoj publici predstavljeno je 25 vinarija iz pokrajine, pod pokroviteljstvom Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla Srem – Fruška Gora.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Powered By AGROmedia

 

 

 

 

Vojvođanski region odavno je označen kao najpoznatiji po proizvodnji kvalitetnih vina na teritoriji naše zemlje. Ostali sajmovi vina uglavnom obuhvataju proizvođače iz čitave Srbije, dok je Salon Vina Vojvodine koncentrisan na proizvode iz Vojvodine, sa Fruške Gore i okoline.

 

Posetioci su imali prilike da probaju izuzetna vina i proizvode nove berbe, koju zbog limitirane proizvodnje porodičnih vinarija neće imati prilike da pronađu u vinotekama ili marketima. Svim vinarima u Srbiji Beograd predstavlja najzahtevnije tržište, jer se procenjuje da se više od 60% vina proda upravo beogradskoj publici.

 

,,Vlada Vojvodine je uložila skoro milion evra u razvoj vinarija iz ove pokrajine. Imamo još jedan način finansiranja za vinare mlađe od 40 godina koji mogu dobiti 1,5 miliona evra za kupovinu zasada. Na taj način ćemo podržati mlade poljoprivrednike koji se bave razvojem vinogradarstva", rekao je Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, prilikom otvaranja ove manifestacije.
 

Opširnije pročitajte OVDE.

Povezane teme: salon vina, vino, Fruška gora
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»