ClearNOx® - novi proizvod kompanije TotalEnergies smanjuje troškove održavanja SCR sistema

Globalna multienergetska kompanija TotalEnergies je lansirala novi proizvod koji sprečava pojavu kristalizacije unutar SCR (System Catalytic Reduction) sistema i unapređuje i olakšava održavanje dizel vozila i radnih mašina.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Primenom najsavremenije tehnologije, ClearNOx® omogućava korisnicima da ostvare značajne uštede, unaprede operativnu efikasnost i smanje periode zastoja u radu dizel vozila i radnih mašina.
Regulativa Evropske Unije koja se odnosi na sastav izduvnih gasova propisuje upotrebu posebnih tečnosti za tretman izduvnih gasova dizel motora, odnosno DEF-a (Diesel Exhaust Fluid). Njihova osnovna uloga je da azotne okside koji nastaju kao rezultat sagorevanja razloži na vodenu paru i azot, koji su potpuno bezopasni po zdravlje i okolinu.


Prilikom korišćenja standardnih DEF tečnosti (na primer AdBlue®), a usled nedovoljno visoke radne temperature motora, može doći do formiranja kristala na SCR sistemu što dovodi do neadekvatnog rada ili potpunog prestanka rada motora. Ovom riziku su najčešće izložena vozila i radne mašine koja se upotrebljavaju na kratkim relacijama i u otežanim uslovima rada.
Kao odgovor, kompanija TotalEnergies je patentirala novu, unapređenu formulaciju ClearNOx®.

Baziran na rastvoru dejonizovane vode i uree visoke čistoće, ClearNOx® je obogaćen aditivima koji sprečavaju stvaranje kristala unutar SCR sistema i time garantuje optimalno raspršivanje tečnosti i završetak reakcije čak i na niskim temperaturama. U poređenju sa konvencionalnim DEF-om, ClearNOx® je efikasnije i ekološki prihvatljivije rešenje.
ClearNOx® proizvod je testiran u saradnji sa proizvođačima vozila i poseduje API sertifikat (Američki institut za naftu). Formulisan je u skladu sa fizičkim i hemijskim specifikacijama standarda ISO 22 241, koji definiše nivo zagađenja izduvnih gasova.


ClearNOx® je primarno namenjen kompanijama čije poslovanje i profitabilnost zavise od ispravnosti voznog parka i radnih mašina, ali i vlasnicima putničkih vozila kao unapređena alternativa AdBlue® tečnosti.
ClearNOx® je kompatibilan sa svim vrstama vozila i odmah je spreman za upotrebu (nema potrebe za pražnjenjem rezervoara za DEF tečnost). Za optimalan rad SCR sistema, preporuka je da se pre početka upotrebe u ovlašćenom servisu obavi čišćenje SCR sistema i da se nakon toga proizvod koristi u kontinuitetu.

Najveći benefit ostvaruje se dugoročnom upotrebom proizvoda jer se troškovi popravke i održavanja kao i zastoja u radu usled nastale kristalizacije umanjuju i do 10 puta u odnosu na godišnju investiciju u ClearNOx® po jednom vozilu*.
ClearNOx® je dostupan u okviru asortimana kompanije TotalEnergies Marketing Serbia d.o.o. Beograd i kod ovlašćenih distributera. Svi zainteresovani se mogu obratiti direktno putem kontakt forme na website-u ili putem e-mail-a na officebalkans@totalenergies.com.


*Procenjeno po osnovu pređenih 30.000 km/godišnje i cene ClearNOx® na dan 1. marta 2021.

Povezane teme: ClearNOx, SCR sistem, TotalEnergies, DEF tečnost
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»