Toyota Motor Manufacturing Turkey postaje prvi Toyotin evropski pogon za proizvodnju plug-in hibridno-električnih vozila i baterija

Nova generacija modelaToyota C-HR proizvodiće se u Turskoj. Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT) počinje s proizvodnjom novog hibridno-električnog plug-in modela C-HR

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

- Toyota po prvi put u Evropi počinje s montažom plug-in hibridnih baterija

 

Druga generacija modela Toyota C-HR proizvodiće se u pogonima fabrike Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT), u turskom gradu Sakariji. Dostupan u hibridno-električnoj i plug-in hibridno-električnoj verziji, novi C-HR će takođe biti prvi plug-in hibridno-električni putnički automobil koji će se proizvoditi u Turskoj. Osim toga, TMMT će biti prva Toyotina evropska fabrika koja će početi da proizvodi plug-in hibridno-električna vozila, a ujedno i prva koja će biti opremljena linijom za proizvodnju baterija.

Potpuno elektrifikovana linija pogonskih agregata nove Toyote C-HR odražava Toyotinu posvećenost da ponudi odgovarajuća rešenja radi smanjenja emisije ugljenika u najvećem i najkonkurentnijem tržišnom segmentu automobila u Evropi. Pored hibridno-električne verzije, nova plug-in hibridno-električna Toyota C-HR, sada s lokalno montiranim baterijama, dodatno će obogatiti Toyotinu multitehnološku ponudu čime se približava svom cilju - 100% smanjenja emisije CO2 u svojoj gami vozila u Evropi do 2035. godine.

Početak proizvodnje plug-in hibridno-električnih vozila i baterija predstavlja strateški korak u Evropi.

Pored linije za proizvodnju vozila, TMMT će u svom pogonu izgraditi novu liniju za sklapanje plug-in baterija kapaciteta 75.000 jedinica godišnje. Montaža plug-in hibridnih baterija počeće u decembru 2023, što će značiti otvaranje oko 60 novih radnih mesta.

Pokretanje linije za sklapanje baterija u TMMT-u je strateška prekretnica za Toyotino dalje unapređenje na planu elektrifikacije, a stručnom radnom snagom i znanjem ubuduće će pružati pomoć drugim Toyotinim fabrikama u Evropi. Vrednost ukupne investicije ovog projekta iznosiće oko 317 miliona evra, čime će ukupno ulaganje u TMMT biti oko 2,3 milijarde evra. U okviru investiranja u novi model, TMMT će poboljšati i unaprediti svoju proizvodnu liniju, istovremeno postavljajući standarde za ispunjavanje budućih zahteva za raznovrsnošću i fleksibilnošću proizvodnje, što je ključni činilac u strategiji održivosti poslovanja kompanije Toyota Europe.

Zelena fabrika

Toyota je posvećena dostizanju potpune neutralnosti ugljenika u Evropi do 2040. godine, kao i cilja neutralnosti ugljenika u svim svojim proizvodnim pogonima do 2030. godine. TMMT se kreće ka ovom cilju uvođenjem tehnologija koje maksimalno smanjuju potrošnju energije, a istovremeno prelaze na obnovljive izvore energije kao što je to predviđeno za pogon u Sakariji. Mere uključuju i uvođenje novih tehnologija u lakirnici čime se smanjuje emisija CO2, uz korišćenje solarne energije čime će biti realizovan plan da postrojenje bude samodovoljno u korišćenju energije.

Povezane teme: toyota, turska, Toyota Motor Manufacturing Turkey, plug-in hibridno-električna vozila i baterije
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»