Borković ispisao istoriju - treći put osvaja srbija reli

Najbolji domaći automobilista Dušan Borković i njegov suvozač Igor Marković osvojili su 55. Srbija reli i tako ušli u istoriju automobilizma kao jedina srpska posada koja je tri puta pobedila na najprestižnijem regionalnom takmičenju.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Borković je u svojoj Škodi Fabiji R5 Evo napravio najbolje vreme na 10 od 12 brzinaca i time obezbedio ubedljivu pobedu u generalnom plasmanu. Srpski as drži i rekorde svih etapa ovog takmičenja i na 55. Srbija reliju je pogurao svoje granice i oborio lične rekorde na 6 brzinaca.

Uprkos velikoj konkurenciji od 35 posada iz 5 zemalja, Borković je napravio prednost od 1 minut i 37 sekundi u odnosu na drugoplasiranu posadu Stajkov-Kadir.

Vozač Nis Petrol Tima ponovio je trijumf iz 2019. i 2020. godine i treći put podigao pehar koji se boduje za Evropski reli trofej Balkana, Otvoreno prvenstvo Srbije i Nacionalni šampionat Srbije

„Presrećan sam što sam doneo još jednu pobedu Srbiji! Neverovatan je osećaj voziti pred svojom publikom i puno mi je srce što sam uspeo da ispunim očekivanja i po treći put osvojim Srbija reli. Veliku zahvalnost dugujem mojim sponzorima, Nis Petrol Racing Timu i Eurosol timu i neverovatnim fanovima na podršci. Čestitke i mom suvozaču Igoru Markoviću bez koga ovo ne bi bilo moguće.“, izjavio je Borković.

Vozač Nis Petrol Racing Tima je uputio zahvalnost svom dugogodišnjem partneru Auto Moto Savezu Srbije i predsedniku Dejanu Stojiću koji se kao i Nis Petrol Racing tim svake godine trudi da podigne automobilizam na zavidan nivo i opravda očekivanja svetske automobilske federacije FIA.

„Bili smo mudri, strpljivi i pametni. Dušan je još jednom pokazao koliko je kvalitetan vozač i zašto je veliki šampion. Odlično smo kontrolisali situaciju na stazi i sem jednog manjeg proklizavanja, sve ostalo bilo je besprekorno. Zahvalio bih se organizatorima na sjajnom obavljenom poslu, sve je funkcionisalo u najboljem redu.“ rekao je Marković.
Tokom dva dana takmičenja voženo je 12 brzinaca ukupne dužine 151,04 km, dok je dužina itinerera bila 536,89 km.

Povezane teme: dušan, borković, reli, srbija
Ovu vest nije moguće komentarisati.