Češka zvanično staje na put EU zabrani benzinskih i dizel automobila

Češka Republika nije preterano impresionirana predlogom Evropske Unije za zabranu prodaje novih benzinskih i dizel automobila od 2035. godine...

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Iako su brojne zemlje širom sveta već objavile svoje planove za ukidanje prodaje automobila sa motorima unutrašnjeg sagorevanja do početka sledeće decenije, češki premijer Andrej Babiš, javno je izneo svoje protivljenje ovakvom planu.

 

"Mi se ne slažemo sa ovom zabranom prodaje automobila pokretanih fosilnim gorivima", izjavio je Babiš za lokalnu češku brežu iDnes. "Ovo jednostavno nije moguće. Ne možemo odavde diktirati ono što zeleni fanatici mogu smisliti u Evropskom parlamentu". Očigledno je da premijer ove zemlje nema previše razumevanja za uslovljavanja koja stižu, prilično je jasan i ne uvija reči, već otvoreno govori na ovu temu.

 

Češka Republika će preuzeti predsedavanje Evropskom Unijom u drugoj polovini 2022. godine, a sudeći prema Babišu, ona će učiniti da predloženi zakon o zabrani postane prioritetna tema. On je dodao da će njegova zemlja podržati predstavljanje infrastrukture koja će obezbediti proizvodnju električnih vozila, ali neće subencionisati proizvodnju istih.

 

Opširnije pročitajte na portalu Autoexclusive.rs

Povezane teme: češka, benzin, dizel, automobili
Ovu vest nije moguće komentarisati.
Toyota Land Cruiser Matt Black Edition - Novi, još ekskluzivniji Land Cruiser

Toyota Land Cruiser Matt Black Edition - Novi, još ekskluzivniji Land Cruiser

Mat crni točkovi i elementi spoljašnjeg izgleda naglašavaju Land Cruiserovu vrhunsku reputaciju, izgrađenu...»