Tehnički pregledi skuplji u celoj Srbiji!

Početak primene novog Pravilnika o tehničkom pregledu vozila nije doneo ono od čega je zaziralo oko 100.000 vlasnika četvorotočkaša u Srbiji – da im ljubimci neće biti registrovani zbog nedozvoljene količine izduvnih gasova – ali je dovelo ili će dovesti do udara po čepu i onima koji imaju katalizatore.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

I to na ime veće cene tehničkih pregleda.

Primena obaveznog merenja izduvnih gasova i ovalnosti kočnica nije počela 5. jula, kao što je odavno najavljivao, odnosno njen početak je pomeren za dve godine do kada će se ovi parametri meriti, ali se neće tretirati kao neispravnost u slučaju da odstupaju od propisa.

Najveća novina Pravilnika koji je stupio na snagu je što će, objašnjeno je „Blicu“ u Udruženju srpskih tehničkih pregleda, tehnički pregledi biti snimani sa dve kamere.

-Jedna će se nalaziti na ulazu u prostor za tehnički pregled, druga na izlazu. Moraju biti u HD rezoluciji, a vlasnici su obavezi da dve rezervne kopije sa pregleda svakog vozila čuvaju godinu dana. Računajući nabavku kamera, hard diskova, risivera, kablova i ugradnju, vlasnici tehničkih pregleda će snimanje koštati dve – tri hiljade evra, - kažu u Udruženju srpskih tehničkih pregleda.

Odavde poručuju da vlasnici već traže poskupljenje svojih usluga zbog ulaganja u kamere i prateću opremu.

 

Pravilnikom predviđeno vreme tehničkog pregleda je 30 minuta, ali vlasnici kažu da će on, pošto se kontrola ispravnosti vozila vrši pod budnim okom kamere, trajati i duže da bi se detaljno ispitala svaka eventualna neispravnost vozila. Samim tim i manji broj automobila će dnevno prelaziti preko valjaka.

 

Više pročitajte na Blic.rs

Povezane teme: tehnički pregled, registracija, vozila, Autmobil, poskupljenje
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»