Alternativna prevozna sredstva kao jedno od rešenja za klimatske promene

Udruženje građana Srbija, moj dom u okviru projekta Pronađi alternativu putničkom automobilu, koji sufinansira Ministarstvo zaštite životne sredine, organizuje tribinu pod nazivom Alternativna prevozna sredstva kao jedno od rešenja za klimatske promene.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Tribina će biti održana 05.11.2020. godine u Kulturnoj stanici Svilara u Novom Sadu, sa početkom u 12 časova, u vidu panel-diskusija. Cilj prve panel-diskusije je razmatranje mogućnosti povećanja broja eletričnih vozila u Srbiji kroz subvencionisanje, kao i to kako da električni skuteri, bicikli i trotineti doprinesu smanjenju zagađenja vazduha, smanjenju saobaćjnog zagušenja i nivoa buke u gradovima. Pored navedenog, tema će biti i povećanje upotrebe električnih vozila u Evropi, koje mere države preuzimaju i primeri dobre prakse iz zemalja zapadne Evrope.


Na drugom panelu učesnici će razmeniti mišljenja o potencijalnim rešenjima koja će dovesti do povećanja korišćenja bicikala i drugih alternativnih vidova prevoza u gradovima, o izradi planova održive urbane mobilnosti u Srbiji. Razgovaraće se i o saradnji loklanih samouprava sa civilnim sektorom u promociji korišćenja alternativnih vidova prevoza, problemima rasta broja motornih vozila u gradovima i drugim bliskim temama.

O značaju i ozbiljnosti ove tribine ne svedoče samo teme o kojima će biti reči, nego i sami panelisti. O navedenim temama raspravljaće predstavnici državnih organa i institucija, kao i naučnici i inženjeri koji su realizovali projekte iz oblasti zaštite životne sredine i promocije alternativnih vidova prevoza i kretanja. 
Tribina će biti održana uz poštovanje svih epidimioloških mera koje budu važile u tom trenutku. Broj prisutnih na tribini ograničen je na 30 tako da svi koji imaju želju da prisustvuju panel-diskusijama treba da se prijave na imejl-adresu organizatora: srbijamojdom@gmail.com najkasnije 04.11.2020. godine. Kako bi svi oni koje se interesuju za ovaj događaj mogli biti prisutni na njemu, tribina će biti emitovana online na FB stranici.

Povezane teme: Bicikl, Alternativna prevozna sredstva, klimatske promene, srbijamojdom
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»