COROLLA HB 1.8 HSD JE EKO AUTO GODINE 2020. - Novo priznanje za hibridnu tehnologiju Toyote

U tradicionalnom izboru koji organizuje agencija Metro Market u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Agencijom za zaštitu životne sredine Vlade Republike Srbije i Centrom za motorna vozila AMSS, Toyota Corolla Hatchback 1.8 Hybrid osvojila je prvo mesto i laskavu titulu „Eko Auto godine u Srbiji“ za 2020. godinu

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Mart je mesec kome se zaljubljenici u vozila i automobilsku tehnologiju u Srbiji posebno raduju. Razlog je tradicionalni Salon automobila u Beogradu s velikim brojem noviteta i aktuelnom ponudom proizvođača za srpsko tržište, ali i region. Nažalost, ovogodišnji BG CAR SHOW otkazan je zbog virusa korona, kao što je nešto ranije otkazana i izložba u Ženevi. Samim tim izostale su i mnoge prateće manifestacije i akcije koje uvek prate centralni događaj na Beogradskom sajmu.

Jedna tradicija, ipak, nije prekinuta. Održan je izbor za „Eko auto godine“ koji organizuje agencija Metro Market u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Agencijom za zaštitu životne sredine Vlade Republike Srbije i Centrom za motorna vozila AMSS. Svečana dodela nagrade, iz razumljivih razloga, ipak će sačekati neko bolje vreme.

Članovi stručnog žirija detaljno su analizirali sve pristigle prijave i vrednovali ih na osnovu navedenih podataka i informacija, kao i dostavljene validne prateće dokumentacije svakog pojedinačnog zastupnika proizvođača. Držeći se prethodno utvrđenih pravila i procedura za sprovođenje postupka izbora Eko automobila godine u Srbiji („Pravilnik o izboru Eko automobila godine u Srbiji“ i „Metodologija izračunavanja i rangiranja“), doneta je konačna odluka o tome da je EKO Auto 2020. godine u Srbiji: Toyota Corolla Hatchback 1.8 Hybrid.

Mr Dušan Stokić (rukovodilac službe za životnu sredinu, tehničke propise, kvalitet i društvenu odgovornost Privredne komore Srbije), jedan od članova stručnog žirija posebno je istakao:
“Kada je reč o značaju zaštite životne sredine, tu nema kompromisa. Ako kompanije zanemaruju očuvanje životne sredine, što dovodi do zagađenja vazduha i povećanog broja obolelih građana - onda je to društveno neodgovorno. Taj aspekt društvene odgovornosti nikako ne sme biti zanemaren.
Svaka kompanija koja svoj poslovni uspeh i imidž gradi isključivo na ekonomskim i tržišnim postulatima, a zamenaruje zdravlje zaposlenih, ne obraća pažnju na lokalno okruženje i životnu sredinu, ne može da očekuje da će biti uspešna i konkurentna na duži rok. Međutim, potrebno je da principi održivosti postanu nerazdvojivi deo strategije i poslovne politike kompanije.
Ekološke nagrade koje dodeljujemo, skoro deceniju treba da afirmišu i istaknu kompanije koje svojim programima i proizvodima doprinose i unapređuju zaštitu životne sredine u Srbiji”.

Pobednik devetog po redu izbora za „Eko auto godine“, Toyota Corolla HB 1.8 HSD, do prvog mesta stigla je sa osvojenih 72,75 poena. Ova nagrada još jedno je u nizu priznanja za vizionarsku hibridnu tehnologiju i istrajnost Toyote u borbi za bolju i zdraviju životnu sredinu. Aktuelni događaji i alarmantno zagađenje iz dana u dan nam pokazuju da vremena za čekanje i bežanje od problema više nema. Utoliko je značaj ove vrste izbora, kojim se jasno ukazuje na problem zagađenja i nude rešenja, iz godine u godinu sve veći i važniji.

Povezane teme: toyota, hibrid, auto godine 2020
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»