Budućnost je u alternativi

Završna konferencija projekta pod nazivom ,,Bududnost je u alternativi“ organizovana je u petak 18.10 u Kongresnom centru ,,Master“ Novosadskog sajma u okviru Sajma saobradaja.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Konferencija je realizovana u okviru projekta ,,Gasi svetlo da ti bududnost ne bude mračna“ kojeg sprovodi udruženje građana ,,Srbija, moj dom“ uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, saobradaj i građevinarstvo.
Osnovni ciljevi projekta jesu podizanje svesti i znanja učenika osnovnih i srednjih škola o uštedi energije i posledicama neefikasnog korišdenja energije, kao i povedanje korišdenja električnih vozila kao održivih vidova prevoza, čime bi se doprinelo smanjenju emisije štetnih gasova i efekta staklene bašte. Transportna politika koju bi naši gradovi trebalo da slede jeste veda upotreba zelenih vidova prevoza.

Predavanjima su sprisustvovali učenici Saobradajne škole ,,Pinki“ i Elektrotehničke škole ,,Mihajlo Pupin“ iz Novog Sada. Konferenciju je otvorio Dejan Radivojev, master inženjer saobradaja i doktorand na smeru:
Saobradaj na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Dejan je kao koordinator projekta predstavio aktivnosti koje su realizovane tokom projekta.

Predavanje pod nazivom Značaj i koristi vožnje bicikla u Novom Sadu održala je Jasna Žugid iz udruženja Novosadska biciklistička inicijativa. Predstavila je sve prednosti vožnje bicikla. Takođe, predstavila je i aktivnosti koje ovo udruženje realizuje u oktobru i pozvala prisutne da učestvuju u ovim aktivnostima.

Milan Manojlovid iz kompanije E prime održao je predavanje pod nazivom Električni bicikli rešenje za gradsku gužvu. Na ovom predavanju predstavljene su prednosti korišćenja električnog bicikla, kao i proizvodi koje kompanija E prime proizvodi. Električni skuteri — 0 litara na 100 kilometara bila je tema poslednjeg predavanja koje je održao Vladimir Anid iz kompanije Motogrini gruppo. On je skrenuo pažnju na sve pogodnosti koje pružaju elektični skuteri, a posebno je stavio akcenat na očuvanje životne sredine.

Gospodin Anid je koncizno i iskreno opomenuo sve prisutne da dobro razmisle o svom ponašanju i u saobradaju i prema našoj planeti, ukazao na propuste i greške koje svakodnevno činimo i na moguda rešenja da se te greške isprave.

Povezane teme: saobraćaj, sajam saobraćaja, električna vozila
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»